Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Funkcjonowanie skryptów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam 2 problemy.

Pierwszy Dotyczy chatu a drugi itemów 

A więc zacznijmy od 1 Mam skrypt na chat. Przerobiłem tylko kilka nazw. Jak testuje chat nie mam permisji (Chat off) to mi pisze że chat jest wyłączony ale wiadomość jest wysłana na chat gracze normalnie ją widzą

Skrypt 

http://pastebin.com/WBDC1JrQ

A teraz 2 problem Dotyczący komendy /itemy (Są to itemy na gildie) W czym dotyczy problem??? 

W tym że gracz może wyciągnąć z gui item do ekwipunku i nie wiem jak zrobić że jak kliknie w ten item to mu się zamyka te gui 

I to tylko ;/ Jeżeli znacie odpowiedź podeśle wam też 2 skrypt gdzie mam komendę z gui i tak samo jest :( 

Skrypt 

Itemy: http://pastebin.com/Fiieb2tB

2 Skrypt: http://pastebin.com/G79mW3N1

Dziękuje za każdą pomoc !!!

Nawet ta która nie będzie działać !

Jeżeli się nie da to napiszcie tylko że się nie da. Nie hejtujcie bo to nie moje skrypty ;/

Opublikowano

daj mi tylko błędy z konsoli

w 3 skrypcie nie ma wogóle options: więc nie może on w żadnym wypadku działać, moim zdaniem to jest skopiowane

Opublikowano

daj mi tylko błędy z konsoli

w 3 skrypcie nie ma wogóle options: więc nie może on w żadnym wypadku działać, moim zdaniem to jest skopiowane

Tak mogę ci podesłać cały skrypt bez problemy bo options na samej górze a komenda /stona na samym dole a błędów z konsolki troche jest więc czekaj na ss zaraz je podeśle na głównym

Cały skrypt http://pastebin.com/C1vL0mL5(3 Skrypt)

SS z konsolki : http://speedy.sh/pw8Ze/asd.png

Opublikowano

1.       else:

2.         send "&c>> &6Chat jest juz wlaczony!"

if arg 1 is "clear" or "wyczysc":

loop 100 times:

broadcast ""

broadcast "                             &6&lOmni&7&lHard                         "

broadcast ""

broadcast "&7>> &9Chat zostal wyczyszczony przez: &c%player%" 

Spróboj poprawić to na:

else:

send "&c>> &6Chat jest juz wlaczony!"

if arg 1 is "clear" or "wyczysc":

loop 100 times:

broadcast ""                             &6&lOmni&7&lHard                         "

broadcast ""

broadcast "&7>> &9Chat zostal wyczyszczony przez: &c%player%"

Powinien działać skrypt teraz. Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem, że coś nie działa ?

Opublikowano

Wszystko mam dobrze skopiowane 

1.       else:
  2.         send "&c>> &6Chat jest juz wlaczony!"
  3.     if arg 1 is "clear" or "wyczysc":
  4.       loop 100 times:
  5.         broadcast ""
  6.       broadcast "                             &6&lOmni&7&lHard                         "
  7.       broadcast ""
  8.       broadcast "&7>> &9Chat zostal wyczyszczony przez: &c%player%" 
  9. Spróboj poprawić to na:
  10.  
  11.       else:
  12.         send "&c>> &6Chat jest juz wlaczony!"
  13.     if arg 1 is "clear" or "wyczysc":
  14.       loop 100 times:
  15.       broadcast ""                             &6&lOmni&7&lHard                         "
  16.       broadcast ""
  17.       broadcast "&7>> &9Chat zostal wyczyszczony przez: &c%player%"
  18. Powinien działać skrypt teraz. Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem, że coś nie działa ?

Nie działa mi ten chat dlatego ,że jak ktoś napisze na chat który jest off to pisze normalnie i tylko mu napisze na chat że chat jest off ale wiadomość i tak jest na chat ;/ 

Mi normalnie działa, aż sam sobie go wgrałem z ciekawości i wszystko chodzi normalnie bez błędów, zobacz, może coś źle skopiowałeś.

A możesz itemy z gui wyciągać ?

Opublikowano

Hm a może spróbuj tak a jak nie będzie działać to przyślij błędy z reloadowania skryptu, chociaż nie wiem czy to coś da.

on chat:
	if {chat.on} is false:
		if player doesn't have permissions "omnihard.admin":
			cancel event
			send "&6Czat jest wylaczony, nie mozesz pisac!" to player
Opublikowano

co do chatu to coś pokiełbasiłeś daj tak

on chat:
	if {chatoff} is true:
		if player has permission "permisjapisaniana.off":
			set {_vip} to "&7%display name of player%&8: &7%message%"
			replace all "{DISPLAY}" with "%display name of player%" in {_vip}
			replace all "{MESSAGE}" with "%message%" in {_vip}
			send "%{_vip}%" to all players
			cancel event
		else:
			send "&6Chat jest off!"
			cancel event
Opublikowano

@nieznajomy1337

command /itemy:
        aliases: ity
        trigger:
                open chest with 1 rows named "Itemy dla gracza" to player
                wait 1 tick
                format SLOT 0 of player with 1 block of diamond named "&b64 Diamentowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 1 of player with 1 block of emerald named "&a64 Szmaragdowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 2 of player with 1 of anvil named "&864 Kowadla" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 3 of player with 1 322 named "&664 Refile" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 4 of player with 1 of tnt named "&464 TNT" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 5 of player with 1 47 named "&964 Biblioteczki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 6 of player with 1 146 named "&364 Skrzynki Pulapki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 7 of player with 1 350 named "&764 Pieczone Rybki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 8 of player with 1 end stone named "&564 Stowniarki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable

Zmień to na coś takiego 

command /itemy:
        trigger:
                wait 1 tick
                format SLOT 0 of player with 1 block of diamond named "&b64 Diamentowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 1 of player with 1 block of emerald named "&a64 Szmaragdowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 2 of player with 1 of anvil named "&864 Kowadla" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 3 of player with 1 322 named "&664 Refile" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 4 of player with 1 of tnt named "&464 TNT" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 5 of player with 1 47 named "&964 Biblioteczki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 6 of player with 1 146 named "&364 Skrzynki Pulapki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 7 of player with 1 350 named "&764 Pieczone Rybki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 8 of player with 1 end stone named "&564 Stowniarki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"

command /qwe [<player>]:
	executable by console
	trigger:
		send "To sa przedmioty na gildie :>" to arg

Link do pastebin'a:

http://pastebin.com/WaYSE3Tw

jeżeli w kodzie masz 

to be unstealable

to może się to pokazać w ekwipunku gracza jak to przeciągnie ale zaraza zniknie i nie może z tym nic zrobić więc nie wiem co cię nie pokoi

Opublikowano

@nieznajomy1337

command /itemy:
        trigger:
                wait 1 tick
                format SLOT 0 of player with 1 block of diamond named "&b64 Diamentowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 1 of player with 1 block of emerald named "&a64 Szmaragdowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 2 of player with 1 of anvil named "&864 Kowadla" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 3 of player with 1 322 named "&664 Refile" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 4 of player with 1 of tnt named "&464 TNT" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 5 of player with 1 47 named "&964 Biblioteczki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 6 of player with 1 146 named "&364 Skrzynki Pulapki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 7 of player with 1 350 named "&764 Pieczone Rybki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable
                format slot 8 of player with 1 end stone named "&564 Stowniarki" with lore "&4» &6Vip 32" to be unstealable

Zmień to na coś takiego 

command /itemy:
        trigger:
                wait 1 tick
                format SLOT 0 of player with 1 block of diamond named "&b64 Diamentowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 1 of player with 1 block of emerald named "&a64 Szmaragdowe Bloki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 2 of player with 1 of anvil named "&864 Kowadla" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 3 of player with 1 322 named "&664 Refile" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 4 of player with 1 of tnt named "&464 TNT" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 5 of player with 1 47 named "&964 Biblioteczki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 6 of player with 1 146 named "&364 Skrzynki Pulapki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 7 of player with 1 350 named "&764 Pieczone Rybki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"
                format slot 8 of player with 1 end stone named "&564 Stowniarki" with lore "&4» &6Vip 32" to close then run "qwe %player%"

command /qwe [<player>]:
	executable by console
	trigger:

Link do pastebin'a:

http://pastebin.com/WaYSE3Tw

jeżeli w kodzie masz 

to be unstealable

to może się to pokazać w ekwipunku gracza jak to przeciągnie ale zaraza zniknie i nie może z tym nic zrobić więc nie wiem co cię nie pokoi

Dzięki a mnie to nie pokoi dlatego że jak se wezme ten bloczek to szybko sobie mogę go położyć czy coś takiego ale dzięki :) A z tym skryptem na drop to tak samo ??? 

Opublikowano

@nieznajomy1337 tak najlepiej pozmieniaj i dodaj to co ci napisałem up czyli

command /itemy:
        trigger:
                wait 1 tick

command /qwe [<player>]:
	executable by console
	trigger:

to wtedy gdy gracz coś kliknie to wyśle mu wiadomość i zamknie okno w tym przypadku wysyła wiadomość "To sa przedmioty na gildie :>"

Opublikowano

@nieznajomy1337  Ten jest poprawiony i działa bo sprawdzałem.

command /itemy:
	trigger:
		wait 1 tick

command /qwe [<player>]:
	executable by: console
	trigger:

Dodatkowo nie mam pojęcia jakie masz inne skrypty ponieważ wywaliło ci 63 errory mimo że ten sk miał tylko 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...