Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Co powiecie na ten serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

mam do Was pytanie, nawet prośbę o rady i komentarze. Możecie śmiało wytykać każdy nawet najmniejszy błąd w moim pomysle, to tylko wzmacnia do pracy :)

Więc wpadłem na pomysł serwera mc.

Na serwerze będzie Survival, gildie, działki i trochę zabawy z minigrami.

Plugin na gildie FunnyGuilds moim zdaniem jest on prosty w użyciu i umila grę.

Minigry takie jak spleef, arena pvp na której dedając nie tracimy itemów nazwał bym ją areną leni, oczywiście do tego normalna arena pvp.

Eventy na serwerze codzień o 19, każdego dnia 3 osoby wygrywają Svipa, 1 miejsce- Svip 3 dni, 2 miejsce- Svip 2 dni, 3 miejsce- Svip 1 dzień.

Fajnym dodatkiem jest plugin HeadDrop czyli głowy graczy, i to by było tylko dla Svipa, sprzedawał on by te głowy graczom na czym mógłby zarobić, a każdy może założyć sobie tą głowę na siebie, lub użyć do dekoracji chociażby domku :)

Miło zacząć gre z losowym teleportem co też dodam na serwer.

Będą kopalnie aby łatwiej było zacząć dla początkowych narzędzia żelazne jak i zbroja co 15 minut dzięki czemu można szybko się wzbić pracując na kopalni. W kopalni Svip będzie kwarc wymieszany z stone dzięki czemu sprzedając go Svip, Vip, MVP dodatkowo zarobi :)

Będzie też plugin Jobs(prace) dzięki nim można zarobić, sellać itki możemy również w sklepie :)

Drop na serwerze:

Diax 0.9%

Żelazo 3%

Złoto 2%

Redstone 1%

Lazuryt 1%

Obsydian 1%

XP diax kilofem w 10 minut 30 lvl :) (bez enchantu)

Rangi i ich możliwości:

Vip:

/Kit Vip który zawiera eq prot 1 co 24h, 3 koxy, 5 diax, diax miecz ostrość 2.

/head głowy graczy

/napraw komenda naprawiania itemu za free

/near gracze w pobliżu

2 działki

Proponujcie co dodać :)

Svip:

Wszystkie komendy Vipa+

/Kit Svip zawiera on eq prot 2, 5 kox, 10 diax, miecz ostrośc 3.

/fly latanie :)

MVP:

Komendy Svipa+

/Kit mvp zawiera eq prot 3, miecz ostrosc 4, 7 kox, 15 diax.

Mówcie co mam dodać na serwer abyście chciali grać i co Was zaciekawi, każdą propozycję rozważę, każde pogardzenie także :)

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

Ogólniem jestem typem gracza który lubie eventy ... ale też lubi sobie utrudniać rozgrywkę. Dlatego był bym za tym aby gracze musieli by trochę zagrać żeby uzbierać sobie na tą działkę - bo byłem na kilku serwerach gdzie odpaliłeś sobie job'a [prace tam górnik cokolwiek] i miałeś w 15 minut działkę. Nie jestem fanem dawania rang chociażby na kilka godzin ... no i przede wszystkim trzeba pamiętać o tym aby serwer miał dobrą reklamę jednak nawet ona może nie zachęcić graczy do gry na tym serwerze.. Mnie zniechęca jak widzę kolesia wykokszonego z jakimś setem i tak dalej a to dlatego bo doładował x tam złoty no ale to moje zdanie - jednak serwer musi się jakoś utrzymać.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Widzę już po kitach, że serwer będzie P2W.

Nie.

Opublikowano

Jestem wlaścicielem FreeMine, podobny serwer bardzo podobny, grało po 80 os dziennie srednio oczywiście zdażało sie po 130 a zdażało i po 40 nie będę ukrywać.

Teraz serwer powoli zaczyna upadać edycja ma 7 msc.

A co do eventów na evencie trzeba się napracować uwierz, event trwa około 30 minut do nawet 2h.

I nie jest łatwo się dorobić na diax eq.

Opublikowano

Widzę już po kitach, że serwer będzie P2W.

Nie.

Popieram.

Nie wypali.

Opublikowano

Podaj powód :)

Nie muszę podawać powodów przemciu125. Nie wypali i tyle.. Poza tym zacytowałem w tamtym poście moderatora i jego post i napisałem '' Popieram ''.

Opublikowano

Serwer możliwe że będzie miał graczy [jeżeli chodzi ci o dzieciaki z bogatymi rodzicami to lepiej zrób 15 rang z vipami i diamentowymi setami gwarantuje ci że gracze się pojawią :)] ci "starsi" gracze nie będą grali na p2w ;)

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Rangi są tanie, a sety każdy może zdobyć nawet bez Svipa.

I na początek każda osoba dostaje Vipka :)

Dodam również że na moim serwerze który stoi już dobrze ponad rok grają osoby ponad 18 lat, miło się z nimi współpracuje :)

Opublikowano

Kolejny typ serwera, gdzie wchodzisz i masz admina na start xD (no dobra, vipa, ale raz znalazlem serwer gdzie kazdy ma admina i dało się kupić właściciela XDDD).

Nie wiem co jest takiego zajebistego, w VIPie który ma każdy.

Chyba wiesz o tym, że VIPy są po to żeby się "wyróżnić" od innych, a gdy każdy go ma to... vip traci wartość :)

Pozdrawiam

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Nie zagram, ponieważ:

• na serwerze są zbyt wielkie ułatwienia, tak jak ranga VIP na start
  • ponieważ prawdopodobnie będziesz korzystał z AZRank
  • codzienne eventy na których można wygrać rangi o wartości ileś złotych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...