Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co by dodać do hc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|
|

|

|

|

Elo co powinno znaleźć się na serwerze hc? (hardcore) :D tak wiem bany po śmierci mały drop ze stone albo bd z rud :) ale co powinno jeszcze na nim się znaleźć żeby gra była ciekawa i oryginalna wszelkie pomysły bd rozważane :D piszcie wszystko co przypadnie wam do głowy wiem że na hc powinny być autorskie pluginy/skrypty i bd :D 

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Ok :) czyli chwilowe pomysły

1) Autorski Anty XRAY i drop z rud - bd na 100% :)

Czekam na reszte waszych pomysłów ^^

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Utrudnić dostęp do jedzenia, sprawić by łowienie ryb było opłacalne, a jedynym zajęciem nie było budowanie, kopanie i bicie się.

Opublikowano

Na taki tryb możesz dodać i dobry serwer powinien zawierać:

- Ogarniętą i zgraną administracje, (podstawa)

- Nowe tereny.

- Nowe moby

- Często organizowane dla graczy konkursy, eventy.

- Jakiś epicki spawn

Opublikowano

@AntyWarrn rozwiniesz? Czyli ma być inny drop z np. Krów etc. Rozwiń pls :)

Po prostu spraw by inne dziedziny minkrafta były bardziej opłacalne niż te typowe, np. chcesz jedzenie to idziesz na ryby, a nie masz befsztyki ze spawna/ sam je zdobyłeś.. w minkrafcie za łatwo jest z jedzeniem. Możesz zrobić tak, jest do kupienia jajko wielkiej wiedźmy takiego bossa, jakby rzucane tnt, i np. zdobywanie zamku, polegałoby na rzucanie w nich takich wiedźm co ich trują, i zatruwają do pół serduszka, mają dużo hp jakieś bariery, itd, albo te wiedźmy tnt zrzucają od środka, lub zrobić różdżke co wyczarowuje most na sofie, poprzez dotknięcie dwóch końców, ten most np. jest przez 20s.

Opublikowano

Zrozumiałem tylko połowe czyli do zaczęcia o pisaniu o jakimś jaju ale dobry pomysł z jedzeniem napewno wykorzystam go na serwerze.

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

@ref :> może jeszcze jakieś pomysły?

Aktualne wykonane pomysły to:

- Autorski Anty x-ray i drop z rud

- Epicki spawn (Właśnie budujemy szukamy budowniczych xD)

- Większy spawn mobów :)

- Ogarniętą i zgraną administracje ;) taki wiem że to jest podstawa :)

- Drop z mobów został obniżony :) żeby nie było tak łatwo o jedzenie i pare innych itemek żeby to był prawdziwy hc ^^

Jeszcze wiele jest rzeczy dodanych :) :P

A i pytanie @LordAsasin o co ci chodziło z nowymi terenami? Nowe moby bd zapewne albo w 1 albo w 2 edycji (Ale na 50% w pierwszej w drugiej na 100% ;D)

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Zablokuj naturalną regeneracje życia i dodaj tylko tą z potek i jabłuszek, może McMMO, glidyjne dungi, skrzynki z różnymi nagrodami np. jedzeniem, ekwipunkiem czy też surowcami. Przede wszystkim nie mów, że coś będzie w drugiej edycji bo nie masz pewności, że do niej dotrwasz także realizuj wszystkie pomysły.

Opublikowano

@topic Na taki serwer:

-Drop z rud (żeby było orginalnie a nie tylko ze stone)

-Ogarnięty i ładny spawn

-Ogarnięta administracja

-Możesz zakupić bardzo fajny plugin na skrzynki z cs go które są losowo na mapie. Link(nie reklama): http://www.spigotmc.org/resources/itemcases-cs-go-cases.3744/

-Expiarki ze spawnerów mobów (jak kiedyś były)

-Trudniejszy dostęp do jedzenia.

-Trudne itemki na gildie  np. 64 diaxy , 64 lapisu , 64 wełny , 64 tnt , 16 perełek  i dalej dodaj co chcesz ;)

-I teraz najważniejsze: Kilka autorskich pluginów np. na gildie itd.

-Cuboidy gildi 100x100 bez możliwości powiększania

-Ważność gildi

-Możliwość przedłużenia ważności gildi. 

//Myślę , że pomogłem :D

Opublikowano

@Julez ja ogółem chciałem zablokować all poty :P i wiem co masz na myśli lecz jakbym to zrobił by gracze bardzo szybko gineli a za to jest przecież ban na hc :P a i @BaRTo7sky drop z rud jest :P spawn budujemy :) ogarnięta administracja jest :) spodobał mi się pomysł z skrzynkami ale czy na hc by się sprawdził? Expiarki ze spawnerów możesz to rozwinąć xD? Trudny dostęp do jedzenia już jest :) czyli na spawnie nie ma jedzenia :D na start dostajesz tylko 16 befsztyków i z mobów czyli krów etc. jest mały drop żywności i innych itemek co z nich dropi :D a i tak wiem trudne itemki to podstawa tylko jak nie ma dropu ze stona bd kombinował jakie dać :) więc tak autorskie pluginy mam tylko jeszcze myśle żeby jeszcze dodać jakiś autorski ale nie mam pomysłu na żadne więc sięgam po rade do mpc :D cuboidy gildi 100x100 są bez możliwości powiększania i możliwość przedłużenia gildi jest :D znaczy nie ma ale dodam ;3 i tak thx za pomoc masz jeszcze jakieś pomysły jestem otwarty na wszystkie propozycje :D

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

@Mucka69 Co do skrzynek to myślę , że na hc też się sprawdzą , ponieważ jest ich mała ilość na mapie i można sobie ustawiać jakie itemki mają być losowane w tych skrzynkach.Z czego co widziałem chyba tylko 2 serwery mają ten plugin , więc mogło by być coś nowego :D Co do expa to możesz dodać większą ilość wypadania xp np. z rudy diaxa czy emeralda , bo to 2 najrzadsze. A z rud redstone itd. możesz też zwiększyć drop xp ale daj mniejszy niż diaxy.

//Jeszcze jedna propozycja: Może takby zablokować koxy :P ? I włączyć odrazu potki od startu tylko siła i siła II zablokowana. Myślę , że nawet fajnie by było takie coś zobaczyć . ponieważ trzeba wkońcu zrobić coś nowego a nie jak na każdym serwerze ;p. Ale to tylko moja propozycja. Ty wybierasz czy ci się podoba czy nie.

Pozdrawiam

Opublikowano

@BaRTo7sky dobrze wypróbuje pomysł ze skrzynkami :) może wypali może nie zawsze warto spróbować :D a i napewno wykorzystam pomysł z xp z rud :) a i co do propozycji żeby zablokować koxy :) i wyłączyć potki siły I i II ale włączyć reszte to zabardzo nwm :/ ogółem siłe to zablokuje bo psuje gre :v ale nwm czy koxy :3 ale pamiętajmy że są jeszcze refile :D

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Dodaj, że gracze będą musieli pić co jakiś czas wodę ;)

Opublikowano

@ref :> już ostatni xD@xMNx  po co mają pić wode a jak nie bd pić to co? Odwodnią się czy coś :P 

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...