Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Mody? nie mody? kilka sugestii od was.VCMC

VCMC  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Samochody - mod czy plugin?

• mod - ladniejsze auta bardziej realistycznie
      1
    • plugin - wiecej graczy, nie potrzeba sciagac launchera
      5
  2. 2. 2. Dodac diamentowa zbroje? 4. Ginac w wodzie?

• tak, tak
      3
    • nie, nie
      1
    • tak, nie
      0
    • nie, tak
      2
  3. 3. Ville do kupienia dla gangow? lub osob prywatnych

• Tak to dobry pomysl
      6
    • Nie, lepiej bez gangów.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Tworzę aktualnie serwer i chcialbym się was poradzic w kilku kwestiach. Serwer jest projektem odwzorowania gta vice city - kultowej częsci (wg mnie lepszej od san andreas) w minecraft. Całosc zajmie mi czas do lata bez pospiechu, czy sie spodoba nie wiem. Jesli nie będzie wyraznej chęci gry ze strony pl zmienie front i zaczną na nim grac również obcokrajowcy mapa będzie skonczona w 100% nie zadne wydzielone tereny po prostu tak jak pan w r* stworzył tak będzie - http://media.rockstarwatch.net/news/8639174250.jpg

Tak duża mapa raczej pomiesci 100 graczy (zadowoli mnie jak będzie dziennie po 60) no i tu sie rodzi pytanie co dalej jak zbuduje mape... hmm dam plugin na bronie, zrobie txt pack, kilka rang jakies lobby wyboru miejsca spawnu/ sklepy bank itp. Wiadomo strone trzeba bedzie ogarnac etc itd. No ale przechodząc dalej zastanawia mnie czy dać mody, dokładniej mi chodzi o flans mod na auta, standardowo pluginem mozna jedynie jezdzic wagonikiem a we flanie sa piekne auta - nawet znalazlem caby kaufmana czy jak to tam. No i sie pytam czy opłaca sie dla jednego moda robic caly launcher? Mi to obojetne ale nie wiem jak gracze by chcieli, samochody będa stały na ulicach nie będzie to jakis towar luksusowy.

2.

Jesli juz strzelać to trzeba miec karabin, a zeby sie przed nim chronic trzeba miec pancerz. Pancerz na txt packu bedzie wygladał jak garnitur dla zwyklych graczy dostepne: złoty i chainowy dla vipa zelazny. Mysle ze diamentowy bylby zbyt silny i nie wiem czy go dodac czy tez nie. W sumie mozna zrobic w sklepie sms taka zbroje ale wiecie ja tez jestem czlowiek i nie chce aby ktos z rpg i diax setem wyskoczyl na kogos kto ma kastet. Wiec jak?

3.

Czy chcielibyscie kupowac posiadłosci np w starfish island? willa vercetiego http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20070208080302/de.gta/images/c/ce/Vercetti_Villa_VC.jpgjak np ta lub tansze gdzies na uboczu? Czy chcecie by gang mogl zostac dodany do takiej willi? np kupujesz ville i z kolegami mozesz w niej mieszkac - uzywac itemkow w srodku/ skrzynek chowac cenne itemy itp? O niszczeniu mowy nie ma!

4.

Czy postac ma ginąc od wody? w VC tak było :D

A tu macie ssa z początku prawn island (Niedoszli gangsterzy)

http://i.imgur.com/26BBzPm.png- studio filmowe i tamte domy.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...