Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon do 150zł

Gość Hya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sobie kupić mikrofon do rozmów (max 150zł), mikrofon może być wraz ze słuchawkami, bądź sam.

Musi on dobrze nagrywać, żeby nawet jak cicho powiem głośno się nagrywało (mam mikrofon, który jest tak zjebany,że żeby mnie dobrze słychać było muszę się drzeć.), oraz musi usuwać szumy, np: jak komputer chodzi to, żeby nie słyszeć tego było, oraz oddychania.
Miałem wcześniej mikrofon bez tego czegoś co było na mikrofonie co usuwa szumy i było dobrze gut miód, zepsuł się i kupiłem nowy na którym to co niby "usuwa szumy" a to nie usuwało tylko robiło jak coś się mówiło i też przez to trzeba było głośno mówić, aby było mnie coś słyszeć.

Opublikowano

Mikrofon sam nie usuwa szumów, jeśli chodzi o nagrania to oczywiście Audacity. Jeśli chcesz usuwać szumy na żywo musisz mieć win7 i chwile czasu na ogarnięcie porogramów.

W tej cenie polecam Samson Go Mic lub Tracer TRS 3, Mediatech MT391, Trust Starzz (jednak ich jakość w dużej mierze będzie zależała od twojej karty dźwiękowej).

Opublikowano

Mikrofon sam nie usuwa szumów, jeśli chodzi o nagrania to oczywiście Audacity. Jeśli chcesz usuwać szumy na żywo musisz mieć win7 i chwile czasu na ogarnięcie porogramów.

W tej cenie polecam Samson Go Mic lub Tracer TRS 3, Mediatech MT391, Trust Starzz (jednak ich jakość w dużej mierze będzie zależała od twojej karty dźwiękowej).

@Dyzson Chodzi mi o to, że jak np: rozmawiam na ts'ie to, żeby by nie było tak, że co powiem to w tle jakieś szumy tylko normalny czysty głos.

@Edit.

Po obejrzeniu na yt testów mikrofonu doszedłem do wniosku, że ten jest najlepszy "Samson Go Mic".

Chyba, że macie inne propozycje jaki mikrofon wybrać.

Opublikowano

Lepszy jakościowo będzie dopiero za około 250 zł.

Ten mikrofon nie będzie miał szumów sam w sobie, jednak jeśli ktoś bd hałasować czy twój komputer bd wydawać wyraźnie słyszalne odgłosy to normalnie, że mikrofon będzie to zbierał.

Opublikowano

Lepszy jakościowo będzie dopiero za około 250 zł.

Ten mikrofon nie będzie miał szumów sam w sobie, jednak jeśli ktoś bd hałasować czy twój komputer bd wydawać wyraźnie słyszalne odgłosy to normalnie, że mikrofon będzie to zbierał.

Jednak chyba uzbieram na jakiś za 200-400zł mikrofon.

Dzięki za podpowiedź. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...