Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bardzo przyciemniony ekran

Mr_Fire

Pytanie

Opublikowano

Siema po updacie karty graf. zrobił mi się bardzo przyciemniony ekran .... Wie ktoś co z tym zrobić?

Jakaś starsza wersja????

@Edit da sie zrobić bez przywracania\\reinstalki systemu?? Proszeee!!

Karta AMD Radeon 6300 HD

76561198115213832.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze możesz w ekranie (nie w systemie) pogrzebać.

Masz tam takie przyciski typu : menu /// gdzie szukasz brightness i zwiększasz.

A jak nie pasuje to latarką po ekranie

a gdzie to jest?

A może znalazłby ktoś starszą wersje??

76561198115213832.png

Opublikowano

Jutro przetestuje (͡° ͜ʖ ͡°)

Pisze z tableciora.

Prosze nie usuwać jeszcze tematu.

@Edit mam laptopa

Sorry, że nie napisałem.

76561198115213832.png

Opublikowano

Jasność możesz również ustawić w Catalyst Control Center - ustaw optymalnie jak ci pasuje, a resztę reguluj np. w grach.

Jeśli chcesz powrócić do wcześniejszej wersji sterowników, to musisz je całkowicie odinstalować, razem z Catalyst Control Center(on często powoduje tego typu problemy) i pobrać starszą wersję.

Ewentualnie możesz w ostateczności zainstalować sam sterownik chipsetu bez Catalyst.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Do zamknięcia. Pobrałem chipseta :D i śmiga

Poda ktos link do SAMEGO Controlera? bo chce zmniejszyć jasność bo mnie w oczy jebie ^^.

76561198115213832.png

Opublikowano

@Edit da sie zrobić bez przywracania\\reinstalki systemu?? Proszeee!!

Da się przywrócić sterownik do starszej wersji.

1. Wciskasz kombinację klawiszy Windows + R, oknie uruchom wpisujesz polecenie devmgmt.msc i zatwierdzasz je klawiszem Enter.
  2. Po chwili pojawi się okno menedżera urządzeń. Odszukaj w nim kartę graficzną i kliknij na nią podwójnie (double-click).
  3. W oknie właściwości przejdź do zakładki sterownik i kliknij przycisk przywróć sterownik.

Opublikowano

Jasność możesz również ustawić w Catalyst Control Center - ustaw optymalnie jak ci pasuje, a resztę reguluj np. w grach.

Jeśli chcesz powrócić do wcześniejszej wersji sterowników, to musisz je całkowicie odinstalować, razem z Catalyst Control Center(on często powoduje tego typu problemy) i pobrać starszą wersję.

Ewentualnie możesz w ostateczności zainstalować sam sterownik chipsetu bez Catalyst.

a jak usunąć wszystko? Sorry ale tylko wykorzystuje do grania i oglądania czegoś (͡° ͜ʖ ͡°) i sie nie znam xdd. Wystarczy, ze usune tego controla? Bo jezeli to nie zadziała no to usune wszystko

@Edit

@ Arkzyw

Podałbyś link do tego chipseta ? bardzo byłbym  wdzięczny ^^.

76561198115213832.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...