Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'Zix czy Shaco ?

MineD akaMichal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Zainteresowała mnie mechanika tych obu postaci,a akurat szukałem sobie nowego championa na jungle.

Proszę o wypisanie plusów i minusów obu postaci,oraz którą bardziej polecacie.

Nie wiem czy to istotne ale napiszę,poziom moich gier to gold3 - plat 5.

Opublikowano

Obie postacie dość dobre obie mają jakowy Escape. Ale sądzę że lepiej sprawuje się Kha'zix jest po prostu lepszy od Shaco. 

Opublikowano

wg mnie tylko i wyłacznie kha'zix jest to postac bardzo trudna tą postacią trzeba poczekać na rozproszenie się przeciwniów ponieważ ma mocne 1v1 ale gdy jest wiecej przeciwników prawie że nie ma szans ponieważ jest to zabójca 

Opublikowano

według mnie shaco jest tańszy pod AD ma większy damage i dużo łatwiej nim uciec oraz zgankować i tu moim zdaniem ma przewagę nad kha zixem

Opublikowano

Shaco mega dobre early, mocne ganki to samo kha, tylko że shaco jeżeli nie wykorzystasz jego early potencjału to pózniej nic nie robisz :)

Opublikowano

Nie wypowiadać się. Shaco gram rok, khazixem od jego wydania. 

800 gier rankingowych kha 

Shaco 300 

Nie znacie nawet potencjału kha.. wbita na ulcie zabija adc ucieka z e, ew. nafeedowany solo zjedzie po skokach każdego.

Polecam bardziej AP SHACO jeśli wybierzesz shaco.... masakra co on robi z e.

Opublikowano

Khazix oczywiscie nie jest tak bardzo op jak w wcześniejszej jungli ale w mid gamie jest w stanie coś zrobić nie to co shaco, shaco w mid gamie nadaję sie jedynie do splitpushowania jeżeli chodzi o grę na poziomie oczywiście.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...