Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar vs Nocturne vs Kha'zix

xvc1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
planuję kupić nową postać i waham się pomiędzy trzema wyżej wymienionymi. Mógłby powiedzieć ktoś czym się charakteryzują i kogo z nich wziąć?

Opublikowano

A czemu nie nocturne? Możesz powiedzieć jak grać oboma postaciami i jak mniej więcej trzeba je ogarnąć?

Opublikowano

Nocturna i Kha'Zixa nie mam ale o Rengarze mogę Ci trochę opowiedzieć.

Rengar :

- olbrzymi burst

- ult op do ganków/roamów

- slow/stun z E

- sustain z nastackowanego W

- świetna pasywka,można ją wykorzystać zarówno do gonienia przeciwnika jak i do ucieczki

- świetny late game

- gdy nafeedujesz się w early ( 5/6 fragów ) i dalej będziesz grał rozsądnie to robisz solo gierkę.Zdarzyło mi się tak wczoraj mając 8 0 skończyłem na 38 13.Jakby co nie napisałem tego żeby się pochwalić tylko dla przykładu B)  

Opublikowano

dzięki właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :)
Kha'zixa raczej sobie odpuszczę, bo coś czuję, że jeszcze na niego nie jestem gotowy, bo dopiero zaczynam grać na dżungli. A wie ktoś może coś o nocturne? 

Opublikowano

Nocturne jest ok tylko w late wymięka niestety :/

+Bonus do Atk/MS pod Q

+W tarcza broniąca przed skillami (wchłania je...)

+E daje fear i bonus do ms gry jest przestraszony

+ult skaczemy na spory zasięg zazwyczaj konczy się killem... (długi cd)

+przy buildzie potrafi mieć 2.3atk/s

-słabnie w late

-łatwo sfocusowac

ale bodajże w następnym patchu ma dostać buffa na zmniejszenie cd ulta (30/40 sek na poziom)

Opublikowano

kha zix ma duży dmg i escape + 

I pasyw który na wysokim elo jest lipny bo nikt nie biega samemu + zalezny od feeda w early. Słabe early come back nie możłiwy. Rengar lepszy.

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Polecał bym Rengara dobry w jungli jak i na topie, jest mega mocny w early no i jest w stanie zniszczyć adc/mida który jest lekko out of position.

Opublikowano

Nocturne dobra wbita, dywan bardzo go przyśpiesza po czym ciężko jest od niego uciec fear no i ta zasłona skilla na W.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...