Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Heimerdinger - czy warto?

Agent771

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi osobiście na midzie nim nie idzie, już częściej gram nim na topie. 

Nie ma żadnego dasha to jest bardzo podatny na enemy junglera ale jak ogarniamy to damy rade, ale co wtedy jak bot się na mid rzuci no nie jest juz ciekawie. 

Jak miałbyś juz wybierać go na mida to polecał bym dużo nim grać po ogarnięciu jego mechaniki to myślę że powinieneś dać radę

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Nie polecam ci go. Ostatnio prawie w ogóle go nie widuje. Poza tym są lepsze postacie na mida np. Katarina, LeBlanc, Ahri itd.

Jeżeli masz brać kogoś w tej samej cenie co Heimer to LB. 

759081466790725720585.png

Opublikowano

Nie zgadzam sie z wami.

Heimerdinger jest OP jak się nim umie grac i ogarnia się tricki.

Zadaje duży dmg i do tego wspiera drużynę w team fight.

Nie wiem ale jakoś heimera ja prawie pikam na midzie i wygrywam.

Plusy heimera

+ Automatyczne torrety

+ Wspieranie teamu = team fight

+ Defensywny jak i agresywny

Minus :P

- CD

- Bez itemów na manę się nie obejdzie

Jak złe rozkładasz torrety to się dziwisz ze przegrywasz mida bo ci torrety na 1 combo rozwali.

Opublikowano

Nie polecam ci go. Ostatnio prawie w ogóle go nie widuje. Poza tym są lepsze postacie na mida np. Katarina, LeBlanc, Ahri itd.

Jeżeli masz brać kogoś w tej samej cenie co Heimer to LB. 

To jest powód żeby nie grać Heimerdingerem? Bo go nie widziałeś? Właśnie o to w tym chodzi, ludzie nie wiedzą jak na niego grać!

Heimerdinger jak się ogarnie to jest miazga, ma ogromny dmg i zasięg umiejętności, wieżyczki jak się prawidłowo umiejscowi to jest miazga. Potrójny ultimate to już dopiero, na dodatek cooldown nie jest taki duży, nie wiem co Ci u góry piszą. Polecam bardziej na mida, bardzo łatwo mi się gra nawet na postacie które niby kontrują go, ale i tak zazwyczaj przegrywają. :P

Opublikowano

Heim jest dobra postacią na mida jak na początkującego gracz, ponieważ łatwo sie farmi i nie wymaga wielkiego skilla.
Osobiście lepiej dozbierać do 6300/4800 IP i kupic np. Ahri albo Vel'koza :)
Podsumowując heimer jest dobrą postacią ale ma słabe early, w lade game robi się naprawe  mocny i ma bardzo doby push :)

Opublikowano

Moja pierwsza postac w lolu mam do niej sentyment :D Bralbym ja bez zadnego ale ;p

+ dlugo sie trzyma na lini ciezko do niej podejsc bo odrazu pol hp zayebane

+ ciagly push

+ przydatny w tf

+ jak kupi zhonye i ogarnia to z junglerem ciezko go dednac ;p

+ latwa farma w 10 min kolo 80 da rade wyciagnac bez problemu ;p

+ stuna moze rzucic na pare postaci

- na poczatku manozerny

- wymaga wprawy lekkiej

- trzeba dobrze ustawiac wiezyczki bo inaczej cie gankuja jak chca i nic nie mozesz zrobic

- brak zadnego dasha

ja bym bral ogarniesz to pocarrujesz :D

Opublikowano

­

Największe mówisz?

iugslbd.jpg

LOOL?! Sion 2? haha nie że by coś ale jak widzę tą postać w grze to mi się smiac chce xD.I się dziwie jak tym można wygrywać ale widzę jakoś można :D

CganGzY.png

Opublikowano

Moim zdaniem słabo się skaluje late. + powyżej golda ludzie wiedzą jak na niego grać.

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

zależy jaka dywizja jeśli masz gold i niżej to warto bo ludzie nie wiedzą jak na to grać postać bardzo mocna ale wyżej już go kontrują lecz jak ktoś umie grać to i na najgorszą kontre wygra

Pomocnik
Opublikowano

Według mnie Heimer w obecnym patchu jest taki sobie - mało grany, papierowy, trudno trafić z tego stuna a W łatwo ominąć + Yasuo kontruje go po całości.  :), moim zdaniem powinieneś kupić innego champa ^_^

Opublikowano

Według mnie Heimer w obecnym patchu jest taki sobie - mało grany, papierowy, trudno trafić z tego stuna a W łatwo ominąć + Yasuo kontruje go po całości.  :), moim zdaniem powinieneś kupić innego champa ^_^

Haha, Heim jest OP jeśli się umie nim grać, a wtedy nawet jesto countery nie straszne ;)

Czy was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu + ?

Opublikowano

Ja Heimera nie polecam jeśli jesteś "noobem" tą postacią. Ogarnięcie go zajęło by ci pewnie dość dużo czasu, a inne postacie są o wiele prostsze w obsłudze ;)

Nie zgadzam sie z wami.

Heimerdinger jest OP jak się nim umie grac i ogarnia się tricki.

Zadaje duży dmg i do tego wspiera drużynę w team fight.

Nie wiem ale jakoś heimera ja prawie pikam na midzie i wygrywam.

Plusy heimera

+ Automatyczne torrety

+ Wspieranie teamu = team fight

+ Defensywny jak i agresywny

Minus :P

- CD

- Bez itemów na manę się nie obejdzie

Jak złe rozkładasz torrety to się dziwisz ze przegrywasz mida bo ci torrety na 1 combo rozwali.

Swoją drogą Sandvich napisz jeśli możesz jakiś build na Heimera. W sumie chętnie bym nim zagrał, a nie mam pojęcia co składać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...