Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o serwerze Survival z modami  100-200 Slotów? max 5-10 modów, aby dodać więcej zabawy ? :)

bez reklam

Opublikowano

Moim zdaniem się nie opłaca robić serwerem z modami ( chyba że ktoś ma reklame u yt który ma 100k+ widzów ).

Nie polecam ;x

Opublikowano

reklama 2 YouTuberów, 1 35k widzów 2 ponad 300k widzów :)

Znam się na modach jak i na launcherach dla mnie to kilka godzin roboty :) więc jakie serwery były by teraz na topie ?

bez reklam

Opublikowano

Ponad 300k? Mógłbym wiedzieć któz to taki?

@topic

Myślę że całkiem spoko, sam chciałem zrobic kiedys taki serwer. Tylko pamiętaj żeby nie było modów które dają zbroje protection 100 xD

Opublikowano

Nic trudnego zablokować craftingi lub coś innego :)

Na pw napisałem kto to jest :P

bez reklam

Opublikowano

Jak serwer survival to..

Biomes O' Plenty/ExtraBiomes XL
Nether Ores + Dense Ores
MystCraft
JABBA/Iron Chests
Hardcore Questing Mode [I tutaj tworzysz własne questy z nagrodami. Mi to by się osobiście podobało]
Smart Moving
Infernal Mobs
Chisel
Ars Magica 2
Reliquary
Harvest Craft
Tinker's Construct
Metallurgy 3/4
Mine & Blade Battlegear 2
BiblioCraft
TerraFirma Craft [Dokładnie, mod kiedyś posiadał nazwę Real Survival, lub jakoś tak ]
Twilight Forest

Chyba starczy. Do wyboru, do koloru.

Opublikowano

@adrianpl2

Dlatego jest prośba o paczkę 5-10 modyfikacji, które nie będą jak np. Industrial Craft + Greg Tech. Tylko takie mało wymagające. Zresztą, pojedyncze modyfikacje nawet na najgorszym  komputerze co MC ciągną w 40 klatkach pójdą.

Opublikowano

Paczka bardziej przygodowa + przetrwanie, nowe bronie, prawdziwe armaty a nie takie z tnt, nowe rudy itp.

Stworzyłbym launcher/instalator pod paczkę, więc wystarczy tylko pobrać i zainstalować i cieszyć się paczką + wszystko będzie jak najbardziej zoptymalizowane :)

Tylko pytanie czy Survival+Gildie+Mody wypali ? :)

bez reklam

Opublikowano

Modów jeszcze nie wybierałem, wpierw muszę mieć opinię czy survival na modach ma sens :)

bez reklam

Opublikowano

Tworzyłem już nie 1 paczkę zaczynając od 5 modowych aż teraz po 150-180 modowe :) potrafię dobrze dobrać i zoptymalizować paczkę, aby działała nawet na słabszych komputerach ;)

bez reklam

Opublikowano

Konfiguracja do łatwizna a reklama mam kilku znajomych YouTuberów pod kilka k a nawet kilkaset widzów ;)

bez reklam

Opublikowano

ref.

Jak myślicie serwer survival z modami na nowe bronie + nowe bloki dekoracyjne i inne takie wypali ?

Dodam że serwer posiadałby wtedy własny Launcher.

Chyba że lepiej zrobić serwer na samych pluginach ?

bez reklam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...