Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przeniesienie całego serwera na hosting.

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, ponieważ robiłem serwer na normalnym niededykowanym bukkicie, i gdy go zrobię, chciałbym go przenieść na hosting, i będzie się tak dało? Podejrzewam, że przez FTP, ale chcę się dowiedzieć dokładniej.

Opublikowano

"Niededykowanym bukkicie".. Co to kurczę oznacza? Jak już, to na tzw. Local Host. Bukkit to Bukkit człowieku. Pliki robiłeś sobie i testowałeś na własnym komputerze/hamachi.. Teraz to i tak musisz te pliki przenieść poprzez klienta FTP na hosting, i wszystko działa. Przynajmniej w teorii, póki ktoś ci nie rozwali pluginów/serwera ;)

Opublikowano

"Niededykowanym bukkicie"

Sam wiesz o co mi chodziło, nie potrafiłem się wysłowić. Wystarczyło mi pomóc, a nie mnie poprawiać. Ale plusa nie pożaluję ;)

Opublikowano

A mogę wszystkie pliki przenieść usuwając wszystko z FTP czy niektórych rzeczy nie mogę z FTP usunąć?

Opublikowano

przenieś folder ze światem i folder plugins i tyle ;p na hostingu wybierz silnik taki jaki masz u siebie na kompie i tyle

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...