Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee co tu robić?

Akashii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem, a mianowicie pytanie - jak grać nidalee? Nie chodzi mi tu o build, early mid game itd. jak grać w late, jak się pozycjonować, na czym się skupić, wiem że ta postać opiera się na harrasowaniu ze swoich Q, i odpieraniem harassu enemy czyli healowanie swoich (mniej więcej oczywiście) ale mimo iż ogarniam, to nie potrafię tym wygrać gry, no ni c***a ;p Proszę bez zbędnych komentarzy że jestem noobem skoro nie umiem wygrać gry, ale rozegrałem tym dopiero 10 gier i ogarnąłem podstawy junglowania bo na normalnie gram na midzie/adc.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Po prostu nidalee jest stworzona do early game bully. idziesz w enemy jungle robisz counter jungling.

probujesz wprowadzisz vs jungler behind. i wywierac preseje na linie przez to zeby sie bali pushowac czy wbijac.

bo wiedza ze jestes w ich jungli.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Nida..hararoswanie ok, tak jak mówisz, możesz też polować na solo przeciwników w enemy jugle ;) Nida latwy escape i doskok do rywali więc nie powinno być problemu. W tf rozstawiaj też pułapki wtedy będziesz mógł doskakiwać. 

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Opublikowano

No wszystko cacy, dokładnie to robię, zbieram kille, z wbijaniem w counter jungle jak na razie się wstrzymuję bo nie czuję tego tak dobrze (zaczynam junglować dopiero) ale nie znam swojej mocy w late game, tu jest mój problem.

Opublikowano

No właśnie dopiero zaczynasz. nie znasz championow w jungli i co moga zrobić jakie matchupy wszystko przyjdzie z gra.

musisz grac i zawuzac jak ci idzie np vs lee. i takie tam. co robic

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

No wszystko cacy, dokładnie to robię, zbieram kille, z wbijaniem w counter jungle jak na razie się wstrzymuję bo nie czuję tego tak dobrze (zaczynam junglować dopiero) ale nie znam swojej mocy w late game, tu jest mój problem.

W late game nidalka potrafi ogarnac wrogich carry, jesli tylko wykorzysta dobre pozycjonowanie. 

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Opublikowano

Ja tam gram nia jako support:)  Nidalka ciezko wycereowac gre gdy w twoim teamie sa same papiery. Jesli chcesz nia wygrac gre musisz miec :

-albo tankow w  swojej druzynie

-albo papiery w enemy

-albo w druzynie przeciwnej ludzie bez poke

W innym wypadku zazwyczaj na poczatku jest sie kozakiem a potem przegrywa sie gre  przez throw 

u1lc.png
Opublikowano

Rzucać dzidą - to wszystko :P

2/10 odpowiedź :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...