Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] World of Tanarius

radek565

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

((Wszelkie informacje zawarte w poście/temacie są zapowiedzią tego, co zostanie wprowadzone/zrobione, wiele rzeczy może się zmienić, to jest jedynie ZAPOWIEDŹ serwera. Zapowiedz oczywiscie nie jest kompletna, jest tworzona aby zachęcić graczy do wejścia na zamknięte BETA-TESTY oraz potem już na gotowy serwer.))

((Zapowiedz uzupelniana w miarę postępów nad serwerem.))

Jaka była pierwsza rzecz, która wam przyszła na myśl po przeczytaniu nazwy oraz rodzaju serwera? RPG, pseudol, zajawka? Czyżby kojne MCMMO z mierną mapą i banalnymi skryptami? Czyżby znowu serwer padł po dwóch dniach istnienia, bo się administracja pokłóci ze sobą, albo na ten przykład, bo im się znudzi?

Pamiętacie pewny serwer .. serwer który cieszył się dużą popularnością i dobrą opinią .. serwer, który został zamknięty przez kłótnie administracji, przez jej poróżnienie się ..? Tak, mowa tutaj o serwerze, który został zamknięty już jakiś czas temu, z nazwą "HyperCraft".

Nie powiecie mi, że nikt nie tęskni za takimi serwerami, za wbijaniem godzinami levelu na swojej ulubionej klasie, za robieniem questów, które czasem się nawet ciągły godzinami, za klimatycznymi lokacjami czy nawet za samą interakcją między graczami na takim serwerze.

W tej zapowiedzi zacznę może od konfiguracji serwera, od ogólnych informacjach o pluginach, o ogólnym zarysie gry, o administracji:

Fizyczna lokalizacja serwera:

• Poznań, PL

Serwer (Ważniejsze informacje):

• Serwer dedykowany 24/7, własne DataCenter,
  • System operacyjny: LINUX
  • Niezależne łącze symetryczne,
  • Dysk SSD,
  • Gwarantowane zasoby serwera,
  • IP stałe,
  • PORT serwera MC standardowy,
  • Ilość slotów dostosowywana do ilości graczy (na początek 20, 50, 100, bez limitu górnego, w każdej chwili możliwa zmiana),
  • Ochrona DDoS (Filtrowanie sprzętowe, pełny blackholing),
  • Gwarancja wydajności oraz stabilności serwerów (Co jak wiemy na serwerach MC nie jest łatwe do osiągnięcia bo java dosyć chaotycznie lokuje swoją pamięć),
  • MINECRAFT 1.7.9 - BUKKIT

Pluginy (Jedynie ich część):

• WorldEdit/WorldGuard,
  • Factions (Frakcje, gildie),
  • HEROES (W pełni skonfigurowany i rozwinięty),
  • Essentials
  • Quests
  • Citizens2
  • wiele, wiele innych ... (Pluginy są dobierane własnoręcznie, potem dokładnie sprawdzane oraz dodawane są tylko te, które nie powodują lagów, przycinek.)

Ogólny zarys gry na serwerze oraz lokalizacji:

• Lokalizacją startową jest zamek, który jest "świeżo" po oblężeniu, panuje anarchia, brak króla - jedynie namiestnik, który pełni władzę tymczasową nad zamkiem oraz królestwem ............
  • Wokół zamku są pewne lokacje, które są od siebie różne, które oferują różne questy oraz nagrody, zaczynając od materiałów do budowy, po ekwipunek, unikalne przedmioty czy po prostu exp.
  • Idąc dalej i dalej w podróż, do dyspozycji jest dosyć obszerna mapa, miejsce na założenie własnej gildi, na zaczęcie życia "od nowa", na pierwsze wojny, sojusze, zdrady ............
  • To tylko ogólny zarys, prawda? Czego chcieć więcej?

To teraz czas na całą resztę, co nie zostało uwzględnione wyżej. Administracja liczy dwie osoby, które znają się od ponad 6 lat, są doświadczeni w tym co robią, mają za sobą kilka serwerów Minecraft, serwery CS 1.6, serwery CS:GO, serwery SA:MP, mogę jeszcze wymieniać i wymieniać. Mapa jest tworzona z myślą o graczach, o lokalizacjach do zwiedzania, jest ciągle wzbogacana nowymi miejscami, upiększeniami, nie jest robiona na zasadzie "dwóch dni", pluginy zresztą tak samo, sama ich konfiguracja jest ciągle udoskonalana, zmieniana, dopasowywana.

Administracja nie będzie ingerować w waszą grę, zapewne nawet jej nie ujrzycie poza zamkiem.

Dodatkowo, posiadamy własny serwer TS3, który jest subtelnym dodatkiem do gry.

Szukamy "Supporterów" - pomocników, którzy będą obecni na BETA-TESTACH serwera, mapy, pluginów oraz będą pełnić tą rolę po oficjalnym otwarciu serwera (Osobna ranga, permissions) - PW.

Opublikowano

Hmm... Dlaczego tak wiele osob a zwlaszcza gimbownikow uwaza, ze jak napisze przy slowach "doswuadczona administracja" ze maja za soba wiele serwerow, albo ze na wielu serwerach byli adminami to uwazaja to za dobry i pozytywny argument?

Jak czytam cos takiego to mam w glowie upadki tych serwerow z wielu powodow. Czy skoro serwery upadaly to admin byl dobry?

Kto jest lepszy? Sir Alex Ferguson ktory trenowal chyba 3 kluby w zyciu czy trener ktory zwiedzil tych klubow 40?

Taka mala dygresja odnosnie prezentacji. Napisalem yo akurat tutaj bo z opisu moge wywnioskowac ze jestescie starsi od chlopkow piszacych o sobie "jestem ogarniety"

Opublikowano

Hmm... Dlaczego tak wiele osob a zwlaszcza gimbownikow uwaza, ze jak napisze przy slowach "doswuadczona administracja" ze maja za soba wiele serwerow, albo ze na wielu serwerach byli adminami to uwazaja to za dobry i pozytywny argument?

To był jedynie jeden z wielu argumentów jakie mogłem przytoczyć, można wierzyć czy nie, zawsze jednak jest to jakiś tam "+", ale fakt - mam podobne odczucie.

Jak czytam cos takiego to mam w glowie upadki tych serwerow z wielu powodow. Czy skoro serwery upadaly to admin byl dobry?

Na upadek jakiegoś serwera może się złożyć wiele powodów: administracja, hosting, gracze, czy po prostu zajawka i 10000 innych. Nie zawsze admin czy administracja jest tego powodem.

Opublikowano

Niczego o samym serwerze się nie dowiedziałem, kiepska prezentacja.. nie ma to jak zapowiadać coś co jest zaczęte w 0%.

Opublikowano

Niczego o samym serwerze się nie dowiedziałem, kiepska prezentacja.. nie ma to jak zapowiadać coś co jest zaczęte w 0%.

Przeczytaj jeszcze raz zapowiedź, w której to jest kilka informacji dot. serwera, nawet rozgrywki na nim i historii, bo po Twojej wypowiedzi zgaduje, że nie przeczytałeś tego bądź przeczytałeś bez zrozumienia tekstu. Dodam, iż nie jest to PREZENTACJA gotowego serwera tylko ZAPOWIEDŹ jego powstania.

@Co do zapowiedzi, na dniach pojawią się pierwsze ssy z prac związanych z mapą i pluginami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...