Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzrost temperatury i spadki fps (laptop)

kamce24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od dwóch lat gram na laptopie podpiętym do monitora. Nigdy nie miałem problemu fps np w csgo od 100-120 .

Od dwóch miesięcy mam taki problem że podczas grania temperatura skacze mi na 70-78 stopni co powoduje spadek fps.

W przyszłości nie miałem z tym problemu , nw czy laptop też osiągał taką temperaturę. Nie da rady coś ustawić żeby temperatura siągała nawet 80 stopni  ale żeby fps nie spadało ?

Czy też zbić temperaturę , laptop stoi 2cm nad podłożem na gumianych podkładkach , próbowałem też zbić temperaturę w sposób np wyciągam coś z zamrażalki i kłade np pod czy obok laptopa (to nic nie daje). Nw co mam zrobić jakies propozycje ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Kładąc coś z zamrażarki możesz tylko uszkodzić podzespoły które są rozgrzane do czerwoności :P

Czyszczenie układu chłodzenia czyli wiatraczka oraz wymiana pasty termoprzewodzącej to na początek.

Polecam również podkładkę chłodzącą - zamiast zamrażalnika.

Mogę jeszcze dodać, że dobrze co jakiś czas zrobić Defragmentację dysków no i w ostateczności reinstall systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...