Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JT8.8 czy IS6

trolingpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przykładasz wagi do gry i wolisz z bliska tankować - is-6

Masz cierpliwość, lubisz upierdalać wszystko z tyłu - Jg.
Bez sensu byłoby kupowanie Jg jak nie umiałbyś usiedzieć z tyłu.

shoob.png

Opublikowano

Nie przykładasz wagi do gry i wolisz z bliska tankować - is-6

Masz cierpliwość, lubisz upierdalać wszystko z tyłu - Jg.

Bez sensu byłoby kupowanie Jg jak nie umiałbyś usiedzieć z tyłu.

Jadźką nie musisz siedzieć z tyłu, wystarczy, że możesz gdzieś zakryć dolną płytę i spokojnie może grać w 1 linii.

Polecam JagTigera 8.8 

- pancerny

- dmg/min

- dobre wychyły

- tanie pestki

- dużo zarabia

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Jadźką nie musisz siedzieć z tyłu, wystarczy, że możesz gdzieś zakryć dolną płytę i spokojnie może grać w 1 linii.

Polecam JagTigera 8.8 

- pancerny

- dmg/min

- dobre wychyły

- tanie pestki

- dużo zarabia

PANCERNY xD

J****y papier, którego szatkuje jak chce is3.

Mam obydwa czołgi i polecam isa6, jagtiger zbyt sytuacyjny, wystarczy arta zeby ci zjebac cala gre i konczysz z 0 dmg.

Opublikowano

PANCERNY xD

J****y papier, którego szatkuje jak chce is3.

Mam obydwa czołgi i polecam isa6, jagtiger zbyt sytuacyjny, wystarczy arta zeby ci zjebac cala gre i konczysz z 0 dmg.

Wiadomo dolna płyta nie jest dobra, lecz gdy schowa ją, nawet 9 nie przebije :3

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Mam oba te czołgi i żałuję zakupu Jagody. Załoga 4 perkowa, ale i tak to koszmar. Tragiczny obrót kadłuba, wolny, pancerz dolnej płyty przebija prawie wszystko z czym walczy, boki są papierowe i każdy strzał niszczy Ammorack, działko przyjemne, ale wychyły mogłyby być lepsze, praktycznie każdy lajt/med go niszczy, bo zanim ta stodoła się obróci...

Czołg do snajpienia to nie jest, camo 10% chyba, jest bardzo zależny od mapy i na nielicznych można sporo zdziałać (np. himmel przepychacz w górnego capa, albo Siegfried Line z dolnego capa, tam gdzie jest na spotkaniówce cap, tam też fajnie można się schować.)

W mojej ocenie czołg słaby, ze wszystkich 8t premium jakie posiadam najgorzej mi się nim gra.

Co do is-6 to fajny, pancerz, mobilność, dpm, jedynie penetracja czasem przeszkadza, bo na goldzie ma mniej niż is-3 na ap. Trzeba się nim nauczyć grać, co zajmuje ponad 100 bitew, takiemu E 75 co najwyżej gąski zerwie, ale na ogół przyjemny czołg. Polecam.

Opublikowano

Mi się jagoda znudziła po 100 bitwach. Żałuję, że kupiłem.

Cały czas to samo, jedziesz na jakąś linie, szukasz miejsca do schowania dolnej płyty, czasami nie zdążysz dobrze na bitwę.

IS6 bardziej uniwersalny, mam oba czołgi i iskiem lepiej się gra. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Dobra
Dopowiem coś do mojego pierwszego postu.
Mam oba pojazdy. Ba, do tego mam jeszcze Super Pershinga i FCMa 50t (bo kto bogatemu zabroni). IS-6 jest u mnie stosunkowo nowym nabytkiem, bo Jadzię to ja kupiłem na święta Bożego Narodzenia 2012 roku. Sporo czasu upłynęło. Mam na niej dopiero 450 bitew bodajże. Na ISie-6 mam ze 20 (mimo, że mam go już ze 3 miechy jak nic). Jadzia jest sytuacyjna i bardzo zależna od RNG. Mimo wszystko potrafi przytrzymać flankę w pojedynkę i naklepać 5k dmg co skutkuje 150k kredek na twoim koncie. Są jednak też mecze, gdzie nie dojedziesz na pole bitwy, albo cię zestrzelą, bo nie masz jak wygodnie się ustawić. Mimo wszystko nie żałuję kupna jej.
Co do ISa-6 się dużo nie wypowiem, ale można powiedzieć, że jest typowym HT. Dosyć pancerny, średnio mobilny, strzelasz na bliskie odległości. Jego pancerz to jedna wielka ruletka.

Opublikowano

Wiadomo dolna płyta nie jest dobra, lecz gdy schowa ją, nawet 9 nie przebije :3

Wytłumacz tylko jak chowasz płytę w I linii?

IS3 ze swoją 'średnią' penetracją robi z JJ88 co chce.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, jaki styl gry preferujesz. IS-em spokojnie możesz szarżować na przeciwnika (pod jednym warunkiem, jeśli jest dość ciasno i można zrobić sidescrapa) Penetracja trochę przeszkadza, ale spokojnie można przymierzyć w słaby punkt przeciwnika. Pancerz na to pozwala spokojnie.

Jagdtiger natomiast, jest bardzo zależny od mapy i zespołu. Bez odpowiedniego wsparcia i ochrony słabych boków, zginiesz rozniesiony przez średnie i lekkie czołgi (czasami nawet ciężkie) Po prostu cię objadą i wydoją do zera.

Wybierz jak uważasz. Osobiście, skłaniałbym się w kierunku IS-a

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Mam oba czołgi. 8.8 to jednym słowem kupa, bo cholernie wolne i zanim gdzieś dojedziesz to koniec randoma. Polecam IS'a-6, bo ma pancerz, działo i mobilność.

Opublikowano

Mam 8.8, IS-6 grałem, powiem tak, Jagoda jak Jagoda, tak jak wyżej, zależy od mapy, raz masz bitwy po 5-6k dmg a raz ledwo 1-2k naklepiesz, u mnie dobrze sie spisuje w bitwach gdzie mój team dostaje wpierdol i trzeba się nią bronić, schowasz dolną płytke i jesteś nie do przebicia, na cichym brzegu nikt nie pojechał na mordownie, schowałem na pólce dolna płyte i sam trzymałem flanke, coś tam SP mi pomagał, ale go zgasili w 10 sekund, na koniec bitwy 6k dmg, dodam, że ktos tam pisał o ammoracku, który co chwile pada, mi sie to nie zdarza, za to kazdy strzał w dolna płyte konczy sie uszkodzeniem silnika. IS-6 jest uniwersalny, zawsze nim COŚ zrobisz, a jagoda raz 0 DMG raz topka, IS-6 lepszy wybór, jagode za darmo dostałem wiec nie użalam sie nad nią, gram jak kredek trzeba, jednak jesli miałbym golda, to IS-6 jak najbardziej :) poza tym jak ktoś pisał, że trzeba sie nią z tyłu trzymac, no okej, wiadomo, ale jeśli tak zrobisz i macie założmy 70% na wina, to Twój team ich rozjedzie, a dla Ciebie nic nie zostanie ;d

Opublikowano

Mam 8.8, IS-6 grałem, powiem tak, Jagoda jak Jagoda, tak jak wyżej, zależy od mapy, raz masz bitwy po 5-6k dmg a raz ledwo 1-2k naklepiesz, u mnie dobrze sie spisuje w bitwach gdzie mój team dostaje wpierdol i trzeba się nią bronić, schowasz dolną płytke i jesteś nie do przebicia, na cichym brzegu nikt nie pojechał na mordownie, schowałem na pólce dolna płyte i sam trzymałem flanke, coś tam SP mi pomagał, ale go zgasili w 10 sekund, na koniec bitwy 6k dmg, dodam, że ktos tam pisał o ammoracku, który co chwile pada, mi sie to nie zdarza, za to kazdy strzał w dolna płyte konczy sie uszkodzeniem silnika. IS-6 jest uniwersalny, zawsze nim COŚ zrobisz, a jagoda raz 0 DMG raz topka, IS-6 lepszy wybór, jagode za darmo dostałem wiec nie użalam sie nad nią, gram jak kredek trzeba, jednak jesli miałbym golda, to IS-6 jak najbardziej :) poza tym jak ktoś pisał, że trzeba sie nią z tyłu trzymac, no okej, wiadomo, ale jeśli tak zrobisz i macie założmy 70% na wina, to Twój team ich rozjedzie, a dla Ciebie nic nie zostanie ;d

Co ile robisz bitew 8.8 po 5-6k dmg? Ten czołg się pali i jest zbyt wolny, by gdziekolwiek dojechać.

Opublikowano

Ogólnie polecam is-6 Pancerz i jeszcze raz pancerz DMG ma nie co lepsze niż Jagoda ale może mniejszą penetracje ;).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Co ile robisz bitew 8.8 po 5-6k dmg? Ten czołg się pali i jest zbyt wolny, by gdziekolwiek dojechać.

dosyć czesto wpada 4-5k, mi sie nie pali, ale ten silnik pada co bitwe, bez wyjątków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...