Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ETS2 MP

balcer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Nie chcę tu reklamować modów czy jakiegoś TS3. Chcę po prostu wylać swój żal i upewnić się, że to nie tylko moje odczucia w sprawie, o której napiszę.

Otóż jak wiecie ( a może i nie wiecie) ETS 2 MP to nieoficjalny dodatek do gry rozszerzający ją o tryb wieloosobowy.

Zespół, który stworzył ten "mod" zrobił to oczywiście charytatywnie, z pasji i miłości do gry/profesji.

Nie da się ukryć, że za robotę, którą odwalili należy im się cysterna najlepszego piwa (cysterna na głowę) i po 5 najgorętszych lasek świata :zazdrość:

A teraz przejdę do meritum..

Czy nie mogli sprawić, by sejwy z gry zapisywane były na serwerze? o.O Kurcze pieczone! Tyrałem, jeździłem, rozwijałem firmę.. wszystko poszło w pipciu po awarii dysku.

Wiem, można zainstalować grę od nowa, edytować statystyki poprzez Cheat Engine ale czy warto? Tyle już razy zepsułem coś sobie poprzez właśnie próbę odzyskania straconych kilometrów, expa i kasy...

Gdyby tak serwer zapisywał wszystko u siebie..

Wiem, serwery kosztują. Dziennie, w krytycznych chwilach potrafiło być na EU 1 kilka tysięcy (4-6 tysi?) graczy co powodowało gigantyczny ruch i wymagało drogich maszyn.

Dziwi mnie też, że nie potrafią oni zadbać o tzw. konta premium mające rezerwację slota. Hajs za premium wpływa = serwery zarabiają choć cząstkowo. To by był mój drugi ból pośladów..

Powiedzcie mi.. czy tylko ja tak myślę, że mogliby dodać sejw na serwerze oraz konta premium z rezerwacją slota?

Opublikowano

Tylko bierz pod uwagę to że pewnie byłyby większe lagi na serwerze, gdyby tak serwer miał zapisywać wszystko co popadnie. :P

EDIT:

@Szymp3k koleżanką jak już ;>

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...