Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z PictureBox'ami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę sobie (z nudów) launcher do servera z dowolnej gry. Zacząłem od obrazków. Taka mini galeria. Mam taki kod:

Public Class Form1
    Dim wartosc As String = 0
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        wartosc = wartosc + 1
        petla()
    End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub
    Private Sub petla()
        Dim i As Byte
        Do
            i = i + 0
            System.Threading.Thread.Sleep(500)
            Sprawdz()
        Loop Until i = 2
    End Sub
    Private Sub Sprawdz()
        If wartosc = 1 Then
            PictureBox1.Visible = True And PictureBox2.Visible = False And PictureBox3.Visible = False
        End If
        If wartosc = 2 Then
            PictureBox1.Visible = False And PictureBox2.Visible = True And PictureBox3.Visible = False
        End If
        If wartosc = 3 Then
            PictureBox1.Visible = False And PictureBox2.Visible = False And PictureBox3.Visible = True
        End If
        If wartosc = 4 Then
            wartosc = wartosc - 3
        End If
    End Sub
End Class

Gdy kliknę przycisk To do "wartosc" ma dodać 1 i uruchomić pętlę. Jednak tu cały problem. Pętla uruchamia sprawdzanie. Jeśli 1 to obrazek 1 jeśli 2 ... itd. Jak pętla się właczy to program się zacina i koniec. Mogę tą pętle zamienić w coś innego co bedzie np. spr. co 0,5s ile wynosi"wartosc" ? Jestem nawet nie nazwałbym się początkującym więc oczekuję na pomoc bardziej doświadczonych.

Odwiedź stronę: http://proste-zarabianie-telefonem.esy.es/ i dowiedz się jak możesz szybko zarobić np. na skiny do CS:GO!

Opublikowano

Trochę dziwny kod skleiłeś, tworzysz nieskończoną pętlę, która dodaje 0 do zmiennej i. Metoda "Sleep(500)" jest wykonana w głównym wątku aplikacji i powoduje że cała aplikacja "śpi", więc tracisz możliwość interakcji z interfejsem graficznym. Do tego typu celów korzystaj z kontrolki "Timer", która wykonuje kod co pewien określony czas. Generalnie nie powinieneś sprawdzać co jakiś czas wartości zmiennej, tylko dopiero w momencie zmiany jej wartości uruchamiać funkcję Sprawdz(). Do przechowywania liczb używaj zmiennych liczbowych, np. Integer. I jeszcze taka mała uwaga, w funkcji Sprawdz() używaj Else Ifów, bo zmienna "wartosc" może mieć w jednym momencie tylko jedną wartość. Możesz jeszcze dokładniej opisać co chcesz stworzyć, bo nie za bardzo rozumiem. ;)

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Chciałbym stworzyć coś w stylu galerii. Klikasz na przycisk i zmienia się obrazek. Obrazki będą na FTP. Ogólnie ma to być launcher do gier. CS, minecraft lub wot. Mam już zrobiony panel newsów. Pużniej tylko przyciski uruchamiające grę stronę www itp.

Odwiedź stronę: http://proste-zarabianie-telefonem.esy.es/ i dowiedz się jak możesz szybko zarobić np. na skiny do CS:GO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...