Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy opłaca się zamawiać maszynę dedykowaną w OVH kategoria ENTERPRISE SP-64 ?

Dlaczego? Poprosiłbym o wasze opinie

Także co powiecie na temat takich parametr:

Procesor Intel Xeon E5-1620v2

Rdzenie / Wątki 4c/8t

Częstotliwość/burst 3,7 GHz+/3,9 GHz+

RAM 64 GB DDR3 ECC 1600MHz

Dysk twardy SSD

Gwarantowana przepustowość łącza 500 Mbps

Opublikowano

Souyoustart to słabsze maszyny, dla tego tańsze.

bekir1231 pytanie o maszynę bez podania jakie się stawia przed nią wymagania jest jak pytanie, czy danych samochód będzie dobry.
Jedyna logiczna odpowiedź, to pytanie: a do czego ma być dobry?

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Souyoustart to słabsze maszyny, dla tego tańsze.

bekir1231 pytanie o maszynę bez podania jakie się stawia przed nią wymagania jest jak pytanie, czy danych samochód będzie dobry.

Jedyna logiczna odpowiedź, to pytanie: a do czego ma być dobry?

Pod minecrafta... Nie wiem już z kim piszę na tym forum - , - Temat jest w dziale minecraft proste i logiczne, LOL. Serio? Musiałem to pisać?...

Opublikowano

Jemu zapewne chodziło o tryb... Co do tematu, całkiem dobra maszyna, 700 slotów udzwignie, bo dobry procek.

Tak tylko że minecraft używa 1 rdzeń procesora... Nie ma serwera bez sektorów na którym gra 250 + graczy (STABILNIE).

Opublikowano

Tak tylko że minecraft używa 1 rdzeń procesora... Nie ma serwera bez sektorów na którym gra 250 + graczy (STABILNIE).

Minecraft serwer to aplikacja w java która od dawna obsługuje smp :)

Także wszystkie rdzenie będą hulać.

Pod minecrafta... Nie wiem już z kim piszę na tym forum - , - Temat jest w dziale minecraft proste i logiczne, LOL. Serio? Musiałem to pisać?...

Do Minecraft powiadasz? Świetnie, czyli za pewne potrzebujesz do serwera na 10 slotów bez modów?

A może jednak do serwera na 600 slotów z wielgachną mapą i bardzo ciężkimi modami?

Szklaną kulę zostawiłem w domu.....

Weź Ty się określ co chcesz dokładnie tam uruchomić, a potem dostaniesz poradę czy dana konfiguracja to uciągnie, NIGDY odwrotnie!

A jak będziesz dalej nie miły to żadnej odpowiedzi nie dostaniesz. To ja robię Ci uprzejmość, że chcę Ci doradzić, bo mogę olać temat i testuj sobie sam (trochę będzie kosztować....)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Minecraft serwer to aplikacja w java która od dawna obsługuje smp :)

Także wszystkie rdzenie będą hulać.

Do Minecraft powiadasz? Świetnie, czyli za pewne potrzebujesz do serwera na 10 slotów bez modów?

A może jednak do serwera na 600 slotów z wielgachną mapą i bardzo ciężkimi modami?

Szklaną kulę zostawiłem w domu.....

Weź Ty się określ co chcesz dokładnie tam uruchomić, a potem dostaniesz poradę czy dana konfiguracja to uciągnie, NIGDY odwrotnie!

A jak będziesz dalej nie miły to żadnej odpowiedzi nie dostaniesz. To ja robię Ci uprzejmość, że chcę Ci doradzić, bo mogę olać temat i testuj sobie sam (trochę będzie kosztować....)

Wszystkie rdzenie? To sobie sprawdź czy używa wszystkie ;). 600 slotów? pokaż mi serwer taki bez lagów?...

Do serwera survival + gildie , border mapy 10k , 200- slotów.

Opublikowano

http://minecraft.gamepedia.com/Server/Requirements#Server_requirements

Minecraft servers, as of 1.1.0, can use multiple cores, so now they will not sit idle and will increase server performance.

Spokojnie pociągnie Ci nawet dwa takie serwery równocześnie.

600 slotów może lagować z wielu przyczyn:

- może kończyć się przepustowość interfejsów sieciowych (nawet 1 Gbps można zapchać), a dedyki mają zazwyczaj od 100 do 200 Mbps
- wydajność samej aplikacji obciążonej modami i dużą ilością graczy może już dawać za duże narzuty i nawet smp nie pomaga.

Opublikowano

­Maszyna jest dobra, i masz całą dla siebie. Strzelam w 500 slotów + ew. jakaś stronka, ts etc.

Co do kupna - Tak, bardzo się opłaca!

aw

Opublikowano

http://minecraft.gamepedia.com/Server/Requirements#Server_requirements

Spokojnie pociągnie Ci nawet dwa takie serwery równocześnie.

600 slotów może lagować z wielu przyczyn:

- może kończyć się przepustowość interfejsów sieciowych (nawet 1 Gbps można zapchać), a dedyki mają zazwyczaj od 100 do 200 Mbps

- wydajność samej aplikacji obciążonej modami i dużą ilością graczy może już dawać za duże narzuty i nawet smp nie pomaga.

Zapomniałem podać wersję serwera  : 1.7.2 , spigot. łącze 500 mbps  , serwer bez modów.

Opublikowano

Spigot jest nawet wydajniejszy.
Dwa serwery po 200 slotów na luzie na takiej maszynie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...