Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to legalne?

Gość Kelar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakbym ściągnął z neta Windows 7 Home Premium 64 bit PL i potem wprowadził klucz, to byłoby to piractwo? Miałem wersje OEM, zgubiłem płytę.

Opublikowano

Tak.To jest piractwo i każdego to "je*ie" czy zgubiłeś płyte czy nie.Pobrałeś - spiraciłeś ale nie tyczy to się rzeczy których nie znajdziesz w sklepach (m.in patchów do gier i gier F2P,darmowych programów.Ogółem WSZYSTKO co darmowe to nie jest piracone)

Opublikowano

Tak.To jest piractwo i każdego to "je*ie" czy zgubiłeś płyte czy nie.Pobrałeś - spiraciłeś ale nie tyczy to się rzeczy których nie znajdziesz w sklepach (m.in patchów do gier i gier F2P,darmowych programów.Ogółem WSZYSTKO co darmowe to nie jest piracone)

A to nie jest czasem tak, że jak pobierzesz np. Windowsa 7 z neta, to masz 30 dni na aktywację? Przecież nie okradam twórców, bo płacę za klucz a nie za kopie plików, chyba nie?

Opublikowano

Możesz pobrać obraz ISO skoro masz klucz. MS w takich sytuacjach zaleca niby pożyczenie nośnika instalacyjnego, no ale możesz też pobrać ISO w ostateczności.

Ale pamiętaj, że większość obrazów w internecie jest zmodyfikowana o wszelkiej maści szkodliwe kody. Tak zawsze było.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

A to nie jest czasem tak, że jak pobierzesz np. Windowsa 7 z neta, to masz 30 dni na aktywację? Przecież nie okradam twórców, bo płacę za klucz a nie za kopie plików, chyba nie?

No jak masz ZAKUPIONY kod to nie jest piractwo.

Najwyżej jak masz kradziony od kogoś lub pobrany z neta to tak.

Opublikowano

Microsoft ostatnio udostępnił stronę na której po wpisaniu klucza można pobrać system wiec nie musisz szukać po ''sieci'' systemu i zastanawiać sie czy to legalne. 

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Microsoft ostatnio udostępnił stronę na której po wpisaniu klucza można pobrać system wiec nie musisz szukać po ''sieci'' systemu i zastanawiać sie czy to legalne. 

Jest jest, ale tam za cholerę nie działają klucze OEM. :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@Antix Mógłbyś podać link szukałem tego ale nie mogłem znaleźć a chce sobie przeinstalować system i nie mam ochoty pobierać z torrentów [ nigdy nie wiadomo na co trafie ] tylko chciałbym od nich ze strony pobrać

334qlo8.jpg
Opublikowano

Z reguły przy instalacji systemu instalator zczytuje klucz produktu, który jest zapisany w biosie, ale jeśli to się nie uda to możesz napisać na support microsoftu, żeby Ci odblokowali ten kod, który masz na naklejce pod lapkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...