Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BF3 problem z wydajnością.

UsioX one

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam graczy. Mam taki problem że  mając dobry sprzęt na lapku BF3 działa mi na lagach( ping jest dobry ) około 5-20 fps,  kolega ma taki sam sprzęt i działa mu normalnie i też nie wie jaka jest  tego przyczyna, że mi to laguje. Sprzęt mianowicie jest taki : 4 razy procesor AMD A10-5750M APU with Radeon HD Graphics ( 4 rdzenie ) , 2 karty graficzne 1- AMD Radeon HD 8650G + 8670M Dual Graphics 2- AMD Radeon HD 8670M  ,WIN8 64-bitowy obsługuje interfejs ACPI, 4GB ramu, 1000GB pamięci.

Powtarzając problem ; mam przy tym sprzęsice 5-20 fps( 20fps jak stoje na respie i nic nie robie,a koledze przy tym sprzęcie działa na około 30-40fps). Wszystkie sterowniki zaktualizowane.

proszę o pomoc i dobre odpowiedzi.

;C

Opublikowano

Inne gry o podobnych wymaganiach poprawnie działają? Zrób skan antywirusem i Ccleaner'em. Defragmentuj dyski twarde. Wyłącz programy działające w tle.  

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Panie wyczyściłem Ccleaner-em, skan był od avasta i sterowniki dobre bo zaktualizowałem wszystkie i dalej to samo i jeszcze taki szczegół - nie ważne czy dam na wysoką czy na najniższą grafe i tak są te same lagi więc trochę nie wiem co mam z tym zrobić, a pliki działjące w tle też wyłączone :C

na  ten przykład lol na wysokiej grafie działa mi na 50-80 fps a 100 jak nic nie robie i stoje w miejscu albo taki just cause 2 działa mi na 40-50 fps więc w batku powinno być minimum 25 fps a nie maksimum 20 fps

Opublikowano

Panie wyczyściłem Ccleaner-em, skan był od avasta i sterowniki dobre bo zaktualizowałem wszystkie i dalej to samo i jeszcze taki szczegół - nie ważne czy dam na wysoką czy na najniższą grafe i tak są te same lagi więc trochę nie wiem co mam z tym zrobić, a pliki działjące w tle też wyłączone :C

na  ten przykład lol na wysokiej grafie działa mi na 50-80 fps a 100 jak nic nie robie i stoje w miejscu albo taki just cause 2 działa mi na 40-50 fps więc w batku powinno być minimum 25 fps a nie maksimum 20 fps

Podaj temperatury podzespołów. Podczas gry wjedź w menedżer zadań i zrób tak, żeby menedżer pokazywał program od góry zaczynając od procesu, który najbardziej obciąża procesor. Następnie dysk twardy i tak dalej. Najlepiej wklej do tematu screeny z niego.

Opublikowano

bf3 zżera 4% do 8-9% z procka podczas gdy taki lol zżera 14%

A jakie są temperatury? Daj również raport z dxdiag. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...