Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film nagrany 2 60fps Actionem jest spowolniony

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z programem Mirillis Action ! Otóż chodzi o to, że kiedy nagrywam byle jaką grę w 60 fps, to na filmie jest slow-motion. Nazwałem to slow-motion dlatego, że obraz nie jest tak szybki jak powinien być. Jest płynny, ale w spowolnionym tempie. Próbowałem przeinstalowywać i czyścić rejestry, ale to nie pomogło. Program jest oryginalny. Zakupiony ok. tydzień temu. Wszystko było dobrze, aż do dziś.

@Edit : Dokładnie wygląda to tak :

Film ma tylko poprawione kolory oraz kontrast. Nic więcej.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Jakbym miał go przyśpieszyć, to potem na pewno miałbym jakieś problemy w dalszej obróbce. W actionie nie mam nic ustawione. Stało się tak z dnia na dzień.

Opublikowano

Jakbym miał go przyśpieszyć, to potem na pewno miałbym jakieś problemy w dalszej obróbce. W actionie nie mam nic ustawione. Stało się tak z dnia na dzień.

Action tak ma że 60 fps jest w spowolnieniu żeby DOKŁADNIE czytało wszystkie klatki.

Tak jest w większości filmów np. bonzo i kobra jbmnt jak ustawisz na 2x speed to chodzi w 60 fps płynnie.

DanishRoyals/Snetch też ma klipy w 60fps bo jest slowmotion.

Kup/pobierz(spirać) vegas pro i przyśpieszaj filmy...wtedy nie będzie problemu.

Nie miałbyś problemów w obróbce...spowolnione filmy są lepsze i dokładniejsze do edytowania.

Opublikowano

Inni nagrywają Actionem i nie mają jakichś problemów. Poza tym chciałbym mieć normalny film w normalnej prędkości. Wcześniej było wszystko normalnie. Nie wiem nawet od czego.

Opublikowano

(Sry ale nie widziałem wcześniej tematu)Musisz przyśpieszać,każdy youtuber nagrywający jakieś gry obrabia to:

dodaje intro i PRZYŚPIESZA ten film.

W większości można zauważyć że film zwiększa swoje klatki kiedy jest przyśpieszony.

Jak nie podoba się prędkość to zmień klatki na sekundę.

Opublikowano

Pomyśl, jak youtuber może przyśpieszyć film ? Jeśli przyśpieszy film, a nagrywa z kamerką to musiałby przyśpieszyć także kamerkę, a jeśli przyśpieszyłby kamerkę to jakby to wyglądało ? Musi się dać to jakoś naprawić, wcześniej ten problem nie występował. Się wku*wie to zrobię formata.

Opublikowano

Nie będzie w 60 fps'ach, bo pierwotnie nagrany plik tylu nie będzie miał. Ja nawet nie rozumiem co ty tu gościu wypisujesz. Nie nagrywają w 60 fps'ach ? Nie wcale. Nagrywają przy lepszym sprzęcie nawet w 120/240, także nie mów, że nie nagrywają w 60. No chyba, że patrzysz na isamulabomba (nic do niego nie mam), który nagrywa w 60, a renderuje w 30, bo camtasia. Nie przyśpieszają także filmów jak już wcześniej pisałem. Jakby całość wyglądała ? Ci mówię, że wcześniej nagrywał mi w normalnym tempie, teraz się coś za przeproszeniem spierdoliło i nagrywa mi w spowolnionym. Zobaczę jeszcze teraz, czy ten problem występuje i dam edita.

@EDIT: Problem nadal występuje. Zastanawiam się nad formatem. Nie tylko dlatego, że action mi tak nagrywa, tylko dlatego, że i tak mam syf na komputerze tyle, że mam na płycie windows'a 64 bit - nie mam 32 bit. Problem w tym, że mam tylko 2gb ram, a podobno win 7 64 bit można instalować dopiero od 3/4gb. Jeśli zainstaluję na tych 2gb ram, to czy coś się stanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...