Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Problem

wert1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey nie wiedziałem gdzie ten temat napisać bo chodzi mi tutaj o steam niżeli o CS:GO ale potrzebuje pomocy natychmiast. Jakieś 15 minut temu jakiś gracz dodał mnie do znajomych po czym wysłał zapytanie o wymianę skinów do broni(moich) za jego nóż i wysłał adres strony internetowej. Gdy na nią wszedłem zaczął mi się pobierać plik "image" po pobraniu odpaliłem go i wyłączyła mi się przeglądarka(w tym przypadku Opera) i wyszło mi ze steama i ukazał mi się ekran logowania do steama. Gdy spróbowałem się zalogować nie udało mi się(próbowałem swoimi pasami). Trochę mnie to przeraziło po czym jeszcze raz odpaliłem Opere i wszedłem na stronę steama i tam byłem już automatycznie zalogowany i teraz pytanie jak myślicie ziomek chce mi konto ukraść(raczej na 90%) to w takim przypadku jak zmienić hasło i e-mail do steama z poziomu przeglądarki?

Opublikowano

Powiem tak

Zajebał ci itemy 

a jak masz potwierdzenie e-mail włączone to odrzuć.

Trzeba być niedojebany żeby jeszcze na ten scam sie nabrac.

Opublikowano

nope itemów nie zebrał powiadomienia też nie dostałem( a wcześniej dostawałem gdy się wymieniałem więc jest spoko tylko że nie mogę się zalogować na steama, tylko przez przeglądarke mogę i dlatego wiem że itemków nie zabrał) moje pytanie czy to jest jakiś wirus który da się czymś usunąć może zresetować kompa coś pomoże ewentualnie zmienił bym hasło z przeglądarki tylko nie wiem jak

Opublikowano

Przeczyść kompa najdokładniej.

Zmień hasło do emaila i hasło do steama bo gratuluje ci inteligencji że dałeś nabrać się na najgorszy na świecie phishing.

@Edit

Zapomniałbym - sprawdź emaila czy nie masz żadnych ofert trade bo ostatnio steam wprowadził coś takiego żeby blokować kradzież itemów poprzez steam stealer.

Opublikowano

yup pozmieniałem wszystko i mam tą ofertę wymiany (nie mam niektórych skinów) w której są te wszystkie skiny i mam odrzuć lub potwierdź i klikam odrzuć otwiera mi się strona steama i jest napisane że coś poszło źle wut?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...