Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toshiba satellite HDDRecovery - proszę o porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Słowem wstępu. Mój laptop potrzebuje czyszczenia ze wszelakich śmieci powstałych po 3 lub nawet 4 latach użytkowania. Na początku pomyślałem o formacie, ale zagłębiając się w temat stwierdziłem, że HDDRecovery będzie lepszym rozwiązaniem bo nie muszę się martwić o sterowniki itp. Mam na dysku D folder o tejże nazwie oraz dwie płytki (HDDRecovery DVD1 i DVD2). Próbowałem wejść w recovery przez włączenie laptopa z naciśniętym przyciskiem 8, ale pisk dobiegający z głośników skutecznie mnie odstraszył :/ Proszę o porady co zrobić...

Opublikowano

wypal świeży system na płytkę i zainstaluj. ze sterownikami nie będzie problemu, bo na stronie producenta muszą być ewentualnie jakieś z archiwum. a te z partycji recovery bądź z płytek to one są ze śmieciami i taki system będzie wolniejszy niż gdybyś pobrał sobie czysty

jaki to laptop i jaki masz teraz system

Opublikowano

tak nie będzie problemu

sam to zrobiłem wypalając windows 8 core na płytkę, a cd key sam się z biosu załadował

Opublikowano

Oczywiście, że będzie problem. Jeśli możesz od znajomego/rodziny pożyczyć oryginalną płytę z systemem to to zrób. Jak nie masz takiej możliwości skorzystaj z recovery. Tylko nie pobieraj z torrentów. Większość z obrazów w internecie ma już zaimplementowany szkodliwy kod i staniesz się częścią jakiegoś botneta.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Oczywiście, że będzie problem. Jeśli możesz od znajomego/rodziny pożyczyć oryginalną płytę z systemem to to zrób. Jak nie masz takiej możliwości skorzystaj z recovery. Tylko nie pobieraj z torrentów. Większość z obrazów w internecie ma już zaimplementowany szkodliwy kod i staniesz się częścią jakiegoś botneta.

sprawdzi checksum i nie ma z tym problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...