Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co i jak: bossy, zajęcie na end game, osiągnięcia, pvp

yokize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że tego typu tematów było pełno lecz nie we wszystkich jest to co chciał bym wiedzieć a pare rzeczy nie ma wgl więc chciał bym byście odpowiedzieli na pare pytań [ w tym też na takie gdzie juz była podawana odpowiedz jednak dosyć dawno i moze ktoś inny da nowe światło na dany temat ] a więc

1. PvE - czy są jakieś luźne bossy ? nie chodzi mi tutaj pod questy czy w dungach tylko luźne na mapie na które WARTO chodzić i robi się je w więcej jak 1 osobe ?

2. Progres - czy na cap lvlu chodzi tylko o to by skompletować equ i robić dungi oraz pvp ? czy znajdzie się np jakiś aspekt kolekcjonerski który zajmuje SPORO czasu po za zbieraniem eq na dungi i pvp [ wiem że to obszerne pytanie więc wystarczy pare wyrazów ktore powie mi w jakim kierunku moge iść po za zbieraniem eq i będzie miało sens oraz jakąś "nagrode" za moj trud ]

3. Kolekcjonerka - czy jest w aionie coś takiego jak rzadkie itemki z bossow ew. mobkow ? chodzi mi tutaj o taki system z WoWa czyli z paru bosów lecą jakieś itemki typu mounty, super wygladajace bronie, jakieś duperelki i tylko z tych bosów można to dropnąć farmiąc je bardzo długo. Oczywiście chodzi mi tutaj o coś cennego a nie jakiś item który tylko zapycha plecak i nie można nic z nim robić ani nie zapisuje się do jakiś "nadzwyczajnych czynów" w achivmentach.

4. PvP - jest jakieś masowe PvP ? tzn czy na normalnych mapkach mozna bić się Frakcja vs Frakcja oraz czy są jakieś specjalne tereny do tego przeznaczone oraz czy na Areny długo się czeka, jest duże czy małe zainteresowanie PvP w tej grze?

5. no i własnie sedno tego posta czyli czy są tutaj achivmenty, oraz jeżeli są to czy wystarczają na długi czas i bardzo trudno jest jakieś zrobic.

Jestem graczem typowo pod Achivmenty i PvP, lecz achivmenty bardziej mnie interesują gdyż lubie sobie pograć w gre polatać po mapkach i porobić coś ciekawszego niż bezmyślny grind jeżeli aion daje coś takiego to bardzo się ucieszę ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

Gra jest spoko jak masz czas okolo 6h dziennie na gre masa cierpliwosci ( na 65lv masz BM gear taki syf ale do PvP ). Zeby miec end game musisz grac okolo 6 miesiecy+. Przez ten czas bedziesz padac jak mucha od tych ze sprzetem ale co nie oznacza ze nie napotkasz takich co maja sprzet taki jak ty.
Ogolnie polecam

Opublikowano

jeżeli zbiera sie 6 miesiecy to nie tak sporo np w allodsie ten czas jest 3x wiekszy, jednak nie chodzilo mi o sam czas tylko o to by zbieranie tego gearu nie bylo jedyną rzeczą jaką robi się w tej grze, i niestety jezeli nie ma tutaj achivmentow to jednak rezygnuje bo lubie patrzec jak cos mi w koncie rosnie i nie chodzi mi tutaj o item lvl. No nic dziekuje za odpowiedź niestety jednak nie zagram sa gusta i gusciki ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

To czy to będzie 6 miesięcy, czy 2 lata zależy od ciebie. Wejdź do gry. Wbij 65lvl. Zobacz sobie cenę setu ap dla oficerów, a następnie zobacz sobie sposoby zbierania na niego medali :) Codziennie jest masa rzeczy do roboty i nie są to te same monotonne misje. Jeżeli jednak wolisz gry z archivemenami, to polecam ci guild wars 2.

Opublikowano

we wszystkich grach robi sie misje, eventy, dropi dane itemki pod kase by uzbierać na EQ czy inne potrzebne rzeczy, i tak jak mowie nie interesuje mnie content pod zbieranie na itemki tylko urozmaicenie a achivmenty daja sporo do tego lub inny system w tym typie, dla tego zostaje przy rifcie gdzie achivmenty są praktycznie na takim samym poziomie jak w WoWie czyli ubicie topowych bosów w określony sposób gdzie samo ubicie normalne jest bardzo wymagające, i inne achivy które umilają zwykłą zabawe przy grze plus nagrody za to są owocne co przyciaga własnie do robienia ich. 

Napisałem ten temat z myślą że tutaj własnie są achivy bo słyszałem już jakiś czas temu że jest gierka z owocna ich ilościa oraz świetnie zaplanowanymi i dał bym se do tego czasu ręke uciąć że właśnie chodziło o aiona ale jeżeli nie no to trudno w rifcie już nie zostało mi ich dużo a myślę że kolekcja wszystkich bardzo mnie zmotywuje ^^ no nic dziękuje wszystkim i myślę że można zakończyć temat.

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...