Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy crafting ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar dodać kilka nowych craftingów na serwer skyblock, właściwie to z dostępnych bloków itp zrobić istniejący już item, z jakimiś lepszymi enchantami itp. I pytanie macie jakieś pomysły na craftingi ? 

Przykład:

Żelazny Kilof z efektywnością 3

xxx

oeo

oeo

x - Blok żelaza

e - Paytki

o - Nic

Proszę o propozycje, najlepsze propozycje dostaną Lubię to :)

bez reklam

Opublikowano

jeżeli sie dobrze na tym znasz to możesz zrobić tak, że:

Kopiesz cobbla itp potem go sprzedajesz musisz zarobić itp.

potem to żelazo kupujesz czy jak tam masz i robisz ten kilof z bloków żelaza 2 z bloków diax

i jak kopie tym z blokow zelaza to ma jakiesz szanse % na drop surowcow z stone a jak ma z blockow diax to te szanse % zwiekszaja sie np 3x

te szanse % to dajesz

przyjkłądowo

bez enchantu: nic

Fortuna I to z blokow zelaza: 1% Diax 5% gold 10% zelazo co tam chcesz

Fortuna II to z blokow zlota: 3% dia 15% gold 30% zelazo i co tam chcesz

Fortuna III to z blokow diaxow: 9% diax 45% gold 90%zelazo  no zrobisz jak uwazasz taki moj pomysl

===============================================================

Co do pomysłu to bardzo fajny :)

Opublikowano

@mateuszp120 oj , strasznie przepraszam , jakoś musiałem nie doczytać . Ale jeszcze raz przeczytałem i widzę ze chodzi o serwer skyblock.

Nwm , moze na Przyklad dodasz crafting tak jak normalny diamentowy miecz , tylko ze zamiast diamentów , po 2 bloki diamentowych i dostaje się miecz diaxowy ostrość 4? Albo moze jakieś crafting obsydianu ? A , właśnie dostałem dobry pomysł , myśle ze dodanie craftingu spawiedliwy byłoby fajne , np 8 krat do około i w środku jakoś diax blok , gracze dostaną normalny spawner i jeszcze dasz permisje essentials.spawner.cow np :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...