Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy s3 Downgrade 4.3 -> 4.1.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje dość jasno odpisanego poradnika dotyczącego downgrade nowego Androida w Samsung'u Galaxy s3, przeszukałem dość sporo tematów w internecie, jednak są one napisane dość chaotycznie, w sposób niezbyt zrozumiały dla osoby zielonej w tym temacie. Słyszałem że downgrade przy aktualnym 4.3 nie jest możliwe z racji aktualizacji bootloadera itp. Niezbyt wiem o co w tym chodzi i czy mogę swojego Galaxiego w jakiś sposób jeszcze cofnąć do wersji 4.1.2 stockowej a co za tym idzie oczywiście przywrócić jakoś do życia, na aktualnym 4.3 chodzi nie ukrywam dość tragicznie, ciągłe lagi bądź nie wczytujące się aplikacje. Jeżeli jest jakaś możliwość z góry dziękuję za wszelkie wypowiedzi oraz pomoc w przejściu tej trudnej drogi cofnięcia oprogramowania bez uszkodzenia telefonu.

Aktualna Konfiguracja:

Wersja Systemu Android: 4.3

Wersja Modemu: I9300XXUGNA8

Numer Wersji: JSS15J.I9300XXUGNG3

Opublikowano

Na SamMobile masz download i instrukcje.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jest download na SamMobile... Lecz trzeba się tam zalogować ;-; (zeby pobierac z normalna szybkoscia)

http://www.sammobile.com/firmwares/download/17803/I9300XXEMG4_I9300OXXEMG3_XEO/

Samsung firmwares cośtam sprawdź :)

No tak znalazłem tą wersje Androida natomiast nie ma możliwości jej pobrania bez konta, dlatego poszukuje jakiejś alternatywy dla tego.

Opublikowano

Pobrany Soft wgrać jak każdy inny po prostu Odine'm ?

Wydaje mi się że może to nie być takie proste jak się wydaje, udało mi się wyczytać iż wersja Androida 4.3 aktualizuje już bootloader a co za tym idzie nie ma możliwości wgrania na nim starszej wersji systemu, pierwsze trzeba byłoby prawdopodobnie wgrać starszy bootloader i dopiero na niego Androida 4.1.2, nie chce oczywiście wprowadzać cię w błąd dlatego poczekam jeszcze na opinie innych może bardziej doświadczonych w tego typu sprawach.

Opublikowano

Wydaje mi się że może to nie być takie proste jak się wydaje, udało mi się wyczytać iż wersja Androida 4.3 aktualizuje już bootloader a co za tym idzie nie ma możliwości wgrania na nim starszej wersji systemu, pierwsze trzeba byłoby prawdopodobnie wgrać starszy bootloader i dopiero na niego Androida 4.1.2, nie chce oczywiście wprowadzać cię w błąd dlatego poczekam jeszcze na opinie innych może bardziej doświadczonych w tego typu sprawach.

Tak wiem o tym, również czytałem dlatego jeszcze się waham nad wgrywaniem tego romu, nie chce uceglić po prostu telefonu, a obawiam się że coś może pójść nie tak jak powinno przez te jakieś bootloadery.

Opublikowano

Tak wiem o tym, również czytałem dlatego jeszcze się waham nad wgrywaniem tego romu, nie chce uceglić po prostu telefonu, a obawiam się że coś może pójść nie tak jak powinno przez te jakieś bootloadery.

Dowiedziałem się żeby normalnie go przywracac odinem, także nie masz co się wahać śmiało wygrywaj i dawaj znać co i jak ;)

Opublikowano

Biorę się więc do roboty i dam znać jak poszło, mam nadzieję ze się nie mylisz.

---

Downgrade przeszło pomyślnie bez błędów, natomiast telefon cały czas wisi na logo Samsunga i nie może się uruchomić...

Opublikowano

Biorę się więc do roboty i dam znać jak poszło, mam nadzieję ze się nie mylisz.

---

Downgrade przeszło pomyślnie bez błędów, natomiast telefon cały czas wisi na logo Samsunga i nie może się uruchomić...

Bootloop. Wgraj trójplikowca. Lub pokombinuj z kernelem i innym szitem.

#teams4bal

Opublikowano

Bootloop. Wgraj trójplikowca. Lub pokombinuj z kernelem i innym szitem.

Myślę że zanim zaczniesz kombinować z ponownym wgrywaniem czegokolwiek, spróbuj wejść w Recovery bodajże (Power+Home+Vol UP) i zrób "wipe data" oraz "wipe cache", możliwe że zostały jeszcze jakieś śmieci z poprzedniej wersji Androida, wipe jest konieczne w przypadku wgrywania romu jedno plikowego, a zakładam że właśnie taki wgrywałeś, jeżeli to nie przyniesie rezultatów zrób tak jak napisał kolega wyżej.

Opublikowano

Myślę że zanim zaczniesz kombinować z ponownym wgrywaniem czegokolwiek, spróbuj wejść w Recovery bodajże (Power+Home+Vol UP) i zrób "wipe data" oraz "wipe cache", możliwe że zostały jeszcze jakieś śmieci z poprzedniej wersji Androida, wipe jest konieczne w przypadku wgrywania romu jedno plikowego, a zakładam że właśnie taki wgrywałeś, jeżeli to nie przyniesie rezultatów zrób tak jak napisał kolega wyżej.

Zrobiłem tak jak mówiłeś i telefon się uruchomił, dzięki ogromne wszystkim za pomoc, mam już S3 z Androidem 4.1.2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...