Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka Piosenki do gry [Licencja]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dziś na 'forum' swoim dostałem pomysł dodania MP3 do gry z różnymi piosenkami.

Lecz jest problem bo grę chcę wydać komercyjnie czyli z kontem Gold User więc nie mogę używać piosenek różnych artystów tak po prostu, wiem że niektóre gry które posiadają piosenki kupują specjalne licencje na to jak np GTA czy Driver.

Tutaj mam pytanie jaka to licencja i ewentualnie gdzie mogę ją znaleźć, bo wiem że kupuje się ją na X czasu i w tym czasie mogę legalnie jej używać w grze

TEMAT

Opublikowano

nie ma jednej licencji. Jeden może sobie ustawić public domain a inny CC-BY 3.0. Jedyna opcja to musisz sprawdzić na jakiej licencji jest jakaś tam piosenka udostępniona i się dostosować do niej.

Opublikowano

Aha, bo konkretnie szukam piosenek typu Flo Rida, Avicii itp, nie szukam dźwięku/odgłosu typu strzał broni tylko całej piosenki.

Znalazłem kilka stron lecz są tam odgłosy natury, strzały, kroki i same tło.

Jak ktoś ma stronkę gdzie mogę kupić piosenkę do wykorzystania w grze komercyjnej

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...