Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas gdy włączam komputer wyświetla się tylko znak firmy procesora i tak stoi przez długi czas a później włącza się czarny ekran i na dole po lewej stronie pojawia się to "_" a jeszcze później wyświetla się napisz "DISK BOOT FAILURE, INSTER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" I nic się nie dzieje a gdy naduszę "Enter" czarny ekran. Nie mogę nawet do pulpitu wejść i komputer wydaje też dziwny pikający dźwięk. Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Przede wszystkim napisz czy to jest laptop(model etc.) czy stacjonarka oraz podaj podzespoły (przynajmniej mniej więcej). Ale wydaje mi się, że mówisz o laptopie, czyli nie znajduje dysku, lub po prostu ktoś nim nieźle potrząsnął i dysk mógł wyjść z gniazda.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Przede wszystkim napisz czy to jest laptop(model etc.) czy stacjonarka oraz podaj podzespoły (przynajmniej mniej więcej). Ale wydaje mi się, że mówisz o laptopie, czyli nie znajduje dysku, lub po prostu ktoś nim nieźle potrząsnął i dysk mógł wyjść z gniazda.

Dzięki ze napisałeś. To jest stacjonarka ma z 10 lat...

Ma procesor: Intel Pentinium 4 2.8 (jednordzeniowy)

Karta graficzna: Ati Redaon 9600/x1050

Ram: 1 GB i w tym temacie masz jeszcze nazwe płyty głównej i w ostatnim poście masz zasilacz- http://www.mpcforum.pl/topic/1343365-co-zmieni%C4%87-do-wied%C5%BAmina-2/?fromsearch=1 Mam nadzieje, że wystarczy i roskręciłem kompa i zauważyłem, że ten pikający dźwięk pochodzi z tej chyba pamięci (seagate 120 GB)

@Edit

Kocham cię @JacoH roskręciłem to g****o by sprawdzić ile ma pamięci i zakręciłem i normalnie działa....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...