Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różnica VGA / HDMI

Sality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Posiadam GTX 650 4gb i monitor DELL S2440L.

Aktualnie połączone jest kablem HDMI, jednak chce podłączyć pod monitor równocześnie xboxa. (xbox przez hdmi, pc przez vga)

Jaką odczuję różnicę na PC'cie, a jaką na xb?

Czym to się różni poza audio w kablu?

Opublikowano

Te switche to jakias tandeta ... xD

Chodziło mi o różnicę ... duża różnica będzie w filmiku 1080p?

Opublikowano

nie ma roznicy, przynajmniej nie doszegalna okiem zwyklego czlowieka.

i nie wiem co wy tam na gorze napisaliscie ale sobie przelaczcie monitor w hdmi a w vga jak bd widziec roznice to wam krate kupie xF

testowalem to kilka dni temu.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

nie ma roznicy, przynajmniej nie doszegalna okiem zwyklego czlowieka.

i nie wiem co wy tam na gorze napisaliscie ale sobie przelaczcie monitor w hdmi a w vga jak bd widziec roznice to wam krate kupie xF

testowalem to kilka dni temu.

http://www.mpcforum.pl/topic/1382265-kabel-hdmi/

chyba nie sadzisz iz to wina "monitora"?

roznica jest, to jest fakt

­

Opublikowano

podajesz mi niczym nie podparty temat z MPC

hdmi vga dvi

nie ma zadnej roznicy doszczgalnej przez nasze oko!

http://forum.dobreprogramy.pl/r%C3%B3%C5%BCnice-w-jako%C5%9Bci-vga-vs-hdmi-t379359/

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

podajesz mi niczym nie podparty temat z MPC

hdmi vga dvi

nie ma zadnej roznicy doszczgalnej przez nasze oko!

http://forum.dobreprogramy.pl/r%C3%B3%C5%BCnice-w-jako%C5%9Bci-vga-vs-hdmi-t379359/

no autor tematu widzi roznice, poco mi jakies dowody?

jest roznica, ale jest za duzo zmiennych by jednoznacznie orzec wynik (monitor, karta, kabel)

­

Opublikowano

wiesz nie tobie to udowadniam, tylko panu bez pojecia, ktory pisze ze kolory beda zdechle

Opublikowano

Bo są. Ja nie mam oka jakie ty masz ja mam niebieskie i do tego mam jeden monitor na dsub drugi na dvi a trzeci na Displayport i najlepszy obraz jest na Displayport potem na równi dvi i hdmi a najgorsze są Dsub i AV, euro.

A myślisz że na dobrych programach siedzą jacyś młodzi ludzie ? nie, oni noszą okulary! To tak jakbyś porównywał telewizję cyfrową z analogową.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

hop

Wszystko zależy od jakości kabla VGA i od przetwornika RAMDAC w karcie graficznej ( cyfra ->analog) i przetworników w monitorze LCD ( Analog -Cyfra)

Opublikowano

Wszystko wyjaśnione w temacie. 

hop

Wszystko zależy od jakości kabla VGA i od przetwornika RAMDAC w karcie graficznej ( cyfra ->analog) i przetworników w monitorze LCD ( Analog -Cyfra)

Pan ma rację! Specjalnie siedziałem jebane 1,5h i sprawdziałem czy jest odczuwalna chociaż minimalna różnica. 

Nie dostrzegłem jej. Dziękuję za pomoc. :) 

Cls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...