Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon #2

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

W ostatnim temacie nie wiedziałem czego dokładnie chcę, teraz już mam mniej więcej wszystko poukładane.

Telefony między jakimi chce wybrać swój na następne 3 lata to:

1. Samsung Galaxy S5

2. Sony Xperia Z3/2

3. LG G3

4. htc one m8

Głównie zależy mi na dobrym i jasnym ekranie, wygodzie użytkowania, denerwują mnie masowe lagi, smartfona będę używał do oglądania filmów (zarówno krótkich filmików na yt jak i dłuższych pobranych filmów), grania w gry (chyba najczęściej do tego), słuchania muzyki (w mniejszym stopniu, tylko na słuchawkach), czasami jakieś zdjęcie machnę, nic wielkiego, oczywiście komfort rozmów też stawiam na wysokim miejscu.

Prosiłbym o konstruktywne opinie wskazujące na jeden telefon od osób mających o tym pojęcie, ponieważ te ~1600 zł to mało nie jest, a nie chciałbym przez następne 3 lata mieć swojego telefonu jako wroga.

Opublikowano

A skąd tu S5? :O Galaxy S5 i M8 bym skreślił (ze względu na stosunkowo małe ekrany i 2gb RAM). G3, wersja z 3gb RAM? 

Osobiście wybierałbym, pomiędzy Z3, G3 i Note 3 (same trójki xD). Są najlepsze w swojej cenie. Niezależnie którego wybierzesz, będziesz zadowolony.

Ja miałem Note'a 3 i szczerze go polecam, tym bardziej po aktualizacji do 5.0.

Bywalec
Opublikowano

A skąd tu S5? :O Galaxy S5 i M8 bym skreślił (ze względu na stosunkowo małe ekrany i 2gb RAM). G3, wersja z 3gb RAM? 

Osobiście wybierałbym, pomiędzy Z3, G3 i Note 3 (same trójki xD). Są najlepsze w swojej cenie. Niezależnie którego wybierzesz, będziesz zadowolony.

Ja miałem Note'a 3 i szczerze go polecam, tym bardziej po aktualizacji do 5.0.

Nie wiem dlaczego takie zdziwienie jeżeli chodzi o s5, coś z nim nie tak? :)

Opublikowano

Nie wiem dlaczego takie zdziwienie jeżeli chodzi o s5, coś z nim nie tak? :)

2 GB ramu... Tego nigdy za mało.
Bywalec
Opublikowano

Miałem dziś w ręce S5, Z3, G3, Note 4.

Na starcie odpadł u mnie G3 - na zdjęciach dużo ładniejszy, normalnie jakoś mi do gustu nie przypadł, zaraz po nim wyleciał Note 4, co za tym idzie Note 3 - zbyt duży, mimo wszystko wolałbym coś co do kieszeni się zmieści.

Mam dylemat między S5, a Z3 - jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny to Z3 podoba mi się bardziej, ale odpychają mnie 3 przyciski na dole ekranu, które wg. mnie powinny być pod nim jak zawsze.

Drugą rzeczą jest możliwa przyszłość - jeden feralny upadek Z3 i przednia wraz z tylną obudową zamienia się w gruz dla cyganów.

Tak więc na 90% decyduję się na S5, stąd chciałbym o jakiegoś linka do ZAUFANEGO sklepu z jak najmniejszą ceną (najlepiej nie przekraczającą 1600 zł), jakby ktoś był łaskawy to do Z3 też może podać linka.

Z góry napiszę, że linków do allegro nie chcę, w życiu tam nic nie kupie, zbyt dużo oszustów.

Opublikowano

Z góry napiszę, że linków do allegro nie chcę, w życiu tam nic nie kupie, zbyt dużo oszustów.

Na allegro? XDD Nie, żeby coś, ale nigdzie nie kupisz Xperii za 1700 złotych, poza allegro. Do S5 trzeba by dopłacić minimum stówkę. 

Tak nawiasem, jak chcesz telefon na 3 lata, to bierz Xperię. Uwierz mi, nie zależnie który telefon feralnie upadnie zmieni się w gruz dla cyganów. Poza tym, więcej ramu.

Bywalec
Opublikowano

Na allegro? XDD Nie, żeby coś, ale nigdzie nie kupisz Xperii za 1700 złotych, poza allegro. Do S5 trzeba by dopłacić minimum stówkę. 

Tak nawiasem, jak chcesz telefon na 3 lata, to bierz Xperię. Uwierz mi, nie zależnie który telefon feralnie upadnie zmieni się w gruz dla cyganów. Poza tym, więcej ramu.

Odchodzisz o tematu, prosiłem o linka - nie o spam, S5 znalazłem w takim sklepie:

http://tanizakup24.pl/samsung-galaxy-s5-g900f-16gb-czarny.html

Myślę, że w sklepie raczej podróbek nie sprzedają?

Bywalec
Opublikowano

Odchodzisz o tematu, prosiłem o linka - nie o spam, S5 znalazłem w takim sklepie:

http://tanizakup24.pl/samsung-galaxy-s5-g900f-16gb-czarny.html

Myślę, że w sklepie raczej podróbek nie sprzedają?

Z góry przepraszam za double posta, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi odnośnie wyżej podanego sklepu, mają tam bardzo przystępne ceny (1560 S5, 1700 Z3), tylko nasuwa mi się oczywiście pytanie czy ten sklep jest zaufany i nie sprzedaje podróbek?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytaj, zanim będzie za późno!!!

Nazwa "sklepu" oznacza:

TANI - Rosjanka o imieniu TANIa, pewnie to od niej TANIo kupują to, co potem wyślą tobie. Na pewno nie dotyczy to twojej opinii po zakończonej transakcji.

(ty) ZAKUP - a oni się później zastanowią, czy cokolwiek ci wysłać. Jeśli zdarzy się, że coś jednak dostaniesz, jest to zwykle używane, niekompletne, bez gwarancji, uszkodzone, w pudełku od innej sztuki, za to z wyciętym numerem seryjnym.

24 - dni, to orientacyjny czas oczekiwania na ewentualną przesyłkę. To też kolejne 24 dni, przez które będziesz się domagał zwrotu kasy - oby skutecznie.

.PL - to skrót od: PLaga kłamstw jakie usłyszysz, PLątania się w tłumaczeniach, i PoLicji, na którą się udasz po stracie cierpliwości i postawieniu kropki (.PL) nie licząc już na załatwienia sprawy z OSZUSTem Tanizakup24.pl

Moja rada: przeczytaj opinie na ich temat w necie (te pozytywne to laurka wystawiana sama sobie, negatywy to szczera prawda) i postaw kropkę zanim zdecydujesz się na zakup u nich.

To nie sklep internetowy a KOMIS Z GRATAMI, ELEKTRONICZNY LUMPEX oparty na OSZUSTwie, mydleniu oczu niską ceną i przyzwoitością.

Jedyny sposób, żeby nie dołączyć do grona oszukanych klientów tego "sklepu" - kupuj gdzie indziej!!!

Polecam http://www.jaroslaw-witan-tani-zakup-24.likerate.pl/?add-opinion=true

Życzę udanych zakupów!

Darek

Opublikowano

Ja ci poleciałbym HTC ONE  M8   :))    Sam posiadam model jeden z ONE  dokładnie to HTC ONE 801n  ( 2 lata już go mam)  i robię z nim wszystko   otwieram piwa, wbijam gwożdzię, otwieram rózne nietypowe rzeczy metalowe itp. Telefony te mogą niby mieć mało ramu, słaby procek itp. Lecz to nie jest najważniejsze!  Tutaj liczy się tylko i wyłącznie oprogramowanie jakie jest super w htc oraz styl wykonania i JAKOŚĆ która jest na najwyższym poziomie!

Porównajmy np iPhone 6  także ma mało ramu itp. To od razu trzeba go skreślić? Nie ! Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o system ( który jest moim zdaniem najbardziej funkcjionalny z wszystkich telefonów na świecie ) oraz JAKOŚĆ WYKONANIA ! ELEGANCJA !

Miałem także sony z2 i sgs 4 - co z tego ,że mają takie super aparaty po 20 czy 13  lub ,że mają 3-4 gb ramu albo procesory 4x 2,1  czy coś może lepszego. Jak to jest tylko S**T i chwyt marketingowy który jest niedopracowany. A robiony tylko na wyłudzanie pieniędzy! Te telefony niczym się nie różnia od pozostałych modeli ponieważ wszystkię mają praktycznie to samo  tylko te nowsze są niedopracowane a robione  dla pieniędzy ( co rok lub szybciej jest pokazywany nowszy model). Tak samo można powiedzieć o ich systemie. Sam KIT I NIC pozatym!  Tyle aplikacji dodatkowych ( ruchy gesty reką itp ) kto z tego korzysta ? Tylko zamula telefon. Tak posiada te 3-4 gb ramu ale i tak się wiesza  z CZEGO taki starszy HTC ONE 801 ani razu mi się nie zawiesił . :)

Godnie polecam HTC ONE M8!

Jeśli pomogłem zostaw  Lubie To

Pasjonat
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCebul4k moja zetka nigdy mi się nie zacięła, więc nie wymyślaj jakiś ciekawych faktów.

Xperia ma większy ekran i jeden z najlepszych, a HTC w porównaniu z wymienionymi w pierwszym poście najgorszy.

Mimo to optymalizacja jest całkiem dobra i zależy czego się oczekuje i wybór między Z3, a HTC wg mnie powinien paść.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...