Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki Gamingowe, jakie, dlaczego, itp.?

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, własnie szukam słuchawek gamingowych, do 150-200-250 zł. Cena zależna od tego czy warto.

Aktualnie posiadam Creative Fatal1ty MK II, jest to model który w polsce w ogóle nie wyszedł i nie zmieniał bym go gdyby nie to, że mają już 4 lata.

Od nowych słuchawek oczekuję: przystępnej ceny, dobrego basu i ogólnie dobrej głośności, wygody po paru godzinach noszenia nawet, miękkich poduszeczek, dobrej trwałości, mikrofon (nie koniecznie ale fajnie by było).

Jestem zainteresowany SuperLux'ami HD 681 EVO (mało czytałem, więc je dopiero sprawdzam) oraz SteelSeries Sibiria V2 (dużo oglądałem, czytałem i pytanie tylko jak z tymi podróbkami?), jeżeli macie jakieś inne propozycję, to proszę podawać.

#edit inne jakie znalazłem to: SuperLux HD 669, Creative SB Tactic 3D Alpha (nie wiem czy ten model, ale już używałem niemal identycznych i stwierdzam, że nie pasowały do głowy i poduszki były twarde jak cholera).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Zły dział. Nieznacznie drożej masz wybitnie dobre HyperX Cloud. Ich dźwięk warty jest 300zł porównując do słuchawek nie gejmerskich. Syberie v2 są bardzo słabe w tym budżecie a ich dźwięk co najwyżej jest warty ~110zł porównując do słuchawek nie gejmerskich.

Wszystkie Superluxy są dobre i może i najlepsze/prawie najlepsze w swojej niskiej cenie.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ta... teraz zauważyłem, że zły dział. Nie przebywam na MPCforum od ponad dwóch lat, więc trochę się po zmieniało, mój błąd, że nie zauważyłem.

Czyli mówisz, że lepiej kupić SuperLux 669 lub 681 i mikrofon oddzielnie? A wydanie 300zł to za dużo, bo 150zł teraz mi zostało przed 10-tym i bym kupił coś do tej ceny, mniej więcej.

Opublikowano

ale czemu gamingowe?

czym sie roznia zwykle sluchawki od sluchawek gamingowych ?

hmm halo mikrofon mozna sobie kupic za 5 zl a na sluchawki wydac 99% sumt na to przeznaczonej!

http://www.ceneo.pl/2374918

nie ma lepszych

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

No dobrze, może nie gamingowe, ale głównie słuchawek będę używał do grania i słuchania muzyki i oczekuję dobrego basu z tego powodu i ogólnie cemy do 150 zł powiedzmy, wyżej to zobaczymy. Dlatego Superlux HD 669, to dobry wybór, skoro mają tak dobrą opinię, czy nie?

A te sony... hym, muszę o nich po czytać x.x

Opublikowano

Do 250 zł możesz kupić HyperX Cloud, aktualnie jest przecena na morele.

Poniżej tej kwoty to w sumie tylko Superlux HD669 lub najtańsza możliwość Superlux HD681.

Opublikowano

Też dużo słyszałem o superluxach, tym bardziej, że sam je kumplowi doradziłem do kupienia, to były chyba Superlux HMC 631, czy coś takiego. Ale jak bym brał to tylko Superlux HD 669. HD681 itp to jak dla mnie, nie pewny i nie trwały produkt. Wolę dać więcej za coś co widać i każdy mówi, że dobrze leżą i są wytrzymałe, a przy tym kosztują tyle, że do 10-tego wyżyje xD

Opublikowano

Ja bym dołożył na twoim miejscu do HyperX Cloud, do kupienia za około 250zł. Jak mniej to HMC631, HD669/HD668B (te drugie jaśniejsze brzmienie). Ogólnie ogarnij sobie podpięty spis w dziale.

Opublikowano

ok, ogarną spis i pomyślę. Choć nie powiem, nie uśmiecha mi się byś 100zł w plecy, bo nie wiem nawet czy zauważę różnice x.x

Opublikowano

te sony co ci dalem link, sluza mi juz 3 lata, bija senhajsery i inne super drogie firmy w przedziele cenowym nawet do 400 zl albo i wiecej, maja ogromnie mocny bas, dajac glosnosc na maksa nie damy rady sluchac, nie traca jakosci dzwieku przy tym kompletnie, szczerze je polecam sa warte. Do tego sa super wygodne i bardzo dobrze wyciszaja dzwiek z zewnatrz.

A jedyny minus w letnie dni cieplo w uszy :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

te sony co ci dalem link, sluza mi juz 3 lata, bija senhajsery i inne super drogie firmy w przedziele cenowym nawet do 400 zl albo i wiecej, maja ogromnie mocny bas, dajac glosnosc na maksa nie damy rady sluchac, nie traca jakosci dzwieku przy tym kompletnie, szczerze je polecam sa warte. Do tego sa super wygodne i bardzo dobrze wyciszaja dzwiek z zewnatrz.

A jedyny minus w letnie dni cieplo w uszy :)

Ta, od razu za 2000zł. Zwykłe gówno mordujące basem, jedyne co w nich jest dobre to wygoda, chociaż latem pocą się uszy gorzej niż w normalnym sprzęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...