Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ projekt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam nadzieje że mi pomożecie trochę :) uczę się języka c++ już jakiś czas i na dzien dzisiejszy można powiedzieć ze juz przerobiłem jakiś tam tutorial i ogarniam co nie co.Czytałem dużo porad gdzie było napisane że jak się już ma podstawy to najlepiej zaczać pisać jakiś projekt wtedy potrzebujemy danych rzeczy w programie do napisania i jeżeli wiemy jak to zrobić to git i piszemy a gdy napotkamy jakiś problem zaczynamy szperać w materiałach,internetach i tym samym się uczymy.

Chciałbym poznać wasze zdanie czy taka forma dalszej nauki jest dobra czy lepiej czytać czytać i czytać lektury.

Jeżeli ktoś by chciał mi pomóc a jednoczenie uważa że taki sposób jest dobry to bardzo chciałbym aby podrzucić mi jakiś pomysł na taki projekt dla kogoś poczatkujacego mi samemu jest to ciężko zrobić ponieważ nie wiem jeszcze w 100% w czym mogę wykorzystać ta wiedzę która zdobyłem a z drugiej strony jak chcę wymyślić jakiś program do napisania to zazwyczaj wyglada to tak że ten mój wymysł jest na takim poziomie iż ta wiedzę która posiadam w 100% wystarcza mi do napisania jego więc taka metoda nie uczę się nic nowego jedynie szybszego klepania kodu ;/

Proszę o jakieś porady i trochę nakierowania mnie może na dobra drogę czy to tu czy na PW.

Dzięki : )

Opublikowano

Sama lektura? Nigdy, zawsze czytasz artykuł i chwilę później sam PRZEPISUJESZ, a nie kopiujesz kod.

Musisz także się zastanowić co służy do czego. Co możesz zrobić? Nie wiem, nie dałeś czegokolwiek po czym można by ocenić twoje umiejętności.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Hymm kombinuj i staraj się sam pisać,czasem zajrzeć do neta,jak ci się uda to potem będzie coraz łatwiej,z samego CTRL + V nic się nie na nauczysz,a np poco w szkołach są testy z lektury ? pomimo że ją przeczytałeś,dostajesz np 4 a nie 5 

Opublikowano

pewnie nic nie umiesz, a nie "co nie co". Wiedza nie przychodzi z teorią, tylko z praktyką. A projektów możesz na google znaleźć 10^100.

@mirraseq

no co ja poradzę na miłość anonymousa i miszcza do renissance, którzy ją bronią na tym forum za wszelką cenę <3

Opublikowano

Pisz grę, obojętnie jaką, nawet takie "o" poruszające się po konsoli. Proste i zawsze można coś dodać nowego.

No i oprócz szperania w necie pierdół do zrobienia jakiegoś swojego taska, zacznij czytać o standardach, wzorcach, antywzorcach, technikach xp i innych. Zobaczysz jak szybko Ci się znudzi :D

@1361622928-U485574.pngNopeDotAvi2 druga wersja? ; O

@1361622928-U485574.pngNopeDotAvi2 ach, ta miłość...

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...