Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sens gry w Rust

revar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś rok czy dwa za cholerę nie pamiętam, kupiłem Rusta. Trochę grałem, później przestałem. Zaczęli grę przebudowywać i robią to do teraz (nowa wersja). Co jakiś czas wchodziłem, sprawdzałem i wychodziłem - i tak w kółko.

Zastanawiam się jaki jest sens. Wchodzimy na serwer i wszędzie wokół już pobudowane chaty. Cała mapa zawalona budowlami. Masa klanów po nawet 10 osób w składzie co jest chore. Nie mamy nic, musimy wszystko zbierać, wytwarzać i zacząć budować. Kolejny czas i praca na budowę i całą resztę. Po długim dniu wszystko zamykamy i wracamy do życia realnego. W tym czasie rozwalają nam chatę albo wszystko kradną. Logujemy się i nie mamy nic, czas i praca na marne. Nie wiem jakoś to do mnie nie przemawia.

O ile w DayZ, Nether, H1Z1 itd. biegamy od początku nadzy i możemy znaleźć przedmioty na mapie, które tracimy w walce i znów ich szukamy lub się z nimi wylogowujemy to tutaj nic nie możemy znaleźć tylko musimy się ciężko napracować aby je zrobić i potem stracić będąc offline. Od tak długiego czasu nie mogę się przekonać do Rusta i go zrozumieć, może ktoś z was mi w tym pomoże.

W zasadzie każde wejście na jakikolwiek serwer o ile nie pusty jest równoznaczne z tym, że za chwilę i tak wszystko stracimy i nawet się nie nacieszymy. Obrobią nas to znowu się odbudujemy, zgromadzimy surowce, pójdziemy offline - zaś to samo. I tak w kółko będziemy wszystko odrabiać i zbierać aby ktoś sobie to wziął. Odkąd pamiętam na starej wersji zawsze był jeden czy dwa klany, które rządziły serwerem. Miały po 10 osób w składzie i sobie czyściły całą mapę i nikt im nic nie mógł. Pytanie więc jak tu grać aby miało to sens?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zbierz ekipę z 20 os (po 5 na klan), zrób własny server i odpala go jak każdy będzie mógł grać :D W ten sposób nie stracisz wszystkiego będąc offline.

Ogólnie jeśli taki tryb gry jak sam napisałeś Ci nie pasuje to nie graj w RUST.

giphy.gif

Opublikowano

W Rusta polecam grać w ekipie, bo samemu będzie dużo ciężej. Sama gra jest super ciekawa, zważając na jej 2 wersje - starszą legacy i nowszą. Ogólnie rozgrywka i rozbudowanie samej rozgrywki jest super.

Opublikowano

Ja polecam ci zagrać w Rust Legacy sam mam przegrane prawie te 500 h także wiem 

Na legacy masz co robić i wgl jest ciekawej gra chodzi jak marzenie bez problemów jedynym problemem to są hakerzy ale jak znajdziesz dobry serwer powinno być dobrze 

Na nowym słaba optymalizacja + do tego no nie ma za bardzo co robić .... 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...