Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcesz zobaczyć na serwerze hardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam do Was pytanko - co chcielibyście ujrzeć na serwerze typu hardcore? :)

Fyg9LHL.png
(jeżeli sygnaturka jest niezgodna z regulaminem, proszę o usunięcie, a nie dawanie warna/bana)

Opublikowano

Najlepiej nie chciałbym ujrzeć tego trybu. Przejadło to się wszystkim. Nie rób hardcore , easyhc , mediumhardcore i innych takich. Może coś ciekawszego zrobisz ? Prison ? RPG?

Serwer Parkour? Serwer MiniGames? 

@topic

- Dobra maszyna bez lagów

- Sektory (1000x1000) 

- Gildie 

- Trudne itemy na gildie by po 1msc była gildia

- Mały drop diamentów

- /efekty - efekty do kupienia za bloki emeraldów

Opublikowano

Co chcę zobaczyć na hardCore ? O_o pytanie chyba nie na miejscu.

Dlaczego? A może dlatego że HardCore nie ma mieć żadnych pluginów i dodatków -.- to jest tryb hard (trudny) czyli żadnego zbędnego gówna, poza:

• Essentials
  • PermissionsEX
  • WorldGuard
  • WorldEdit
  • AuthMe
  • AutoMessage

Takie pluginy ma hardCore a nie jakieś badziewia dodawane 'disquise' 'Gildie' czy jakieś skrypty i inne badziewie -.-

Jeżeli chcesz wgrać pluginy oraz dodawać urozmaicenia zmień także nazwę na SURVIVAL bo HardCore nie ma pluginów

TEMAT

Opublikowano

- Autorskie pluginy

- Dobra maszyna bez lagów

- Gildie najlepiej funnyguilds

- Średni drop ze stone najlepiej rudy a nie gotowe sztaby

- Disco zbroje oraz epickie /efekty

- Generator stone

- Cobblex

- Dobrą kolorystyk

Opublikowano

Coś jak skkf na 5/6 edycji.

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Opublikowano

@upy to wtedy nie będzie HardCore tylko EasyHard czy nawet EasySurvival czyli gra dla dzieci a nie da poważnych graczy, prawdziwy hard ma tylko podstawowe pluginy a na mapie arenę mały sklep z rudami i tylko rudami.

Dostęp do netheru i Endu, brak tp tpa give gm kit itp

TEMAT

Opublikowano

Wszystko oprócz cheatow dozwolone wszystkie poty beacony i ban za śmierć

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Opublikowano

@upy to wtedy nie będzie HardCore tylko EasyHard czy nawet EasySurvival czyli gra dla dzieci a nie da poważnych graczy, prawdziwy hard ma tylko podstawowe pluginy a na mapie arenę mały sklep z rudami i tylko rudami.

Dostęp do netheru i Endu, brak tp tpa give gm kit itp

Zgadzam się z tym i dodam jeszcze że hardcore nie powinien mieć /spawn i /warp.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

@jacekssj przynajmniej ktoś pamięta co to jest HardCore a nie te nowe 'Hardy' ktore są tworzone pod tą wspaniałą nazwą.

Z warpów to nwm, jeżeli spawn jest duży to mogą być ale jak ktoś zrobi mały spawn to można w nim zbudować mini sklep i warpy mogą odpaść, ale to już kwestia jak kto lubi

@topic jak Hard to nie ma co tam dodawać z racji że jest to najmniej rozbudowany + dodam że nikt już dziś w PL nie ma servera HardCore z dawnych lat bez Vipa z GM bez kit bez zbędnych głupich pluginów.

Więc jeżeli chcesz być jedyny postaw 2 servery ;) jeden zrób czysty Hard (co spełni twoje pytanie tutaj) a drugi survival z tymi 'dodatkami'

TEMAT

Opublikowano

@Nigusek @lewan112 @pablos11

Gówno prawda :) Robiłem wiele eksperymentów, robiłem właśnie takowe serwery, reklamowałem je masowo, i co? - Gówno, brak graczy, a jak ktoś wszedł to wychodził po 5 minutach z tekstem "nuda".

Te czasy minęły gdzie nie było bukkita i gracze współpracowali ze sobą przy pvp on. Pogódźcie się z tym, te czasy nie wrócą.

@topic ... tzn AntyBlezurBoDaMiWarnaZaOfftop,HeHe

Trudny drop, ale bez przesady, kox ma być do wykopania w godzine max.

Fajne gildie,

autorskie toolsy,

ładny chat

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Co chciałbym zobaczyć na serwerze:

Dobrą maszynę

Brak ułatwień typu kit, spawn itp.

Autorskie pluginy/skrypty(wolałbym pluginy)

Administrację

Trudne itemy na gildię

Bany za śmierć na 24/48 godzin

Drop z rudy(Jeżeli miałby być z kamienia to musi być bardzo mały drop)

Czego nie chciałbym zobaczyć na serwerze:

Enchantu na Spawnie

Rang typu GAMEMODE

Opublikowano

Myślę, że mogę "spełnić" Wasze propozycje. Jeszcze mam pytanko - co mógłby mieć takowy VIP na serwerze (no niestety, trzeba go wprowadzić, bo maszyna nie jest za darmo) :(

Fyg9LHL.png
(jeżeli sygnaturka jest niezgodna z regulaminem, proszę o usunięcie, a nie dawanie warna/bana)

Opublikowano

Kit Vip jakieś zniżki w sklepie albo osobny sklep dla vipa.

Dodanie np +3 serduszek za kupno vipa

Nie dawaj vipowi GM'a, Give, vanish itp

TEMAT

Opublikowano

Myślę, że mogę "spełnić" Wasze propozycje. Jeszcze mam pytanko - co mógłby mieć takowy VIP na serwerze (no niestety, trzeba go wprowadzić, bo maszyna nie jest za darmo) :(

@ref

Fyg9LHL.png

Opublikowano

- Komenda /efekty

- Płomienna różdżka teleportująca na spawn

- Ban na 3 - 7 dni (zależy ile będzie osób grać)

- Słabiutki drop

- Autorskie pluginy (0 Essentials)

- Trudne itemy na gildię (takie co by się zbierało przez ponad 3 tygodnie)

Opublikowano

brak dzieci minecrafta oraz onlinemode na true, ładny chat, wysoki poziom graczy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...