Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - ścinki

lol111823

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem zielony w tych sprawach więc postanowiłem zapytać tutaj na forum. Może są jacyś specjaliści.

Otóż tak: Gdy włączę sobie jakąś grę która wymaga więcej tj. Fifa 15/ Dying Light to co jakiś krótki czas mam ścinkę(załączam film, może dojrzycie o co chodzi).
Już trochę objaśnie; gdy włącze kompa na świeżo ścinek nie ma ale po jakimś czasie się zaczynają od słabych po takie dłuższe. Na filmie są te krótkie, ale dochodzi do naprawdę mocnej ściny.

W GRACH TYPU LoL/CS:GO NIE DOCHODZI DO ŚCINEK. !!

Czy może wiecie jaka jest przyczyna? Może procesor nie domaga lub karta graficzna?

Specyfikacja komputera:
procesor: inter core i7-4770k 3.50 Ghz
RAM: 16GB
64 bitowy proc x64.
Karta graficzna: nvidia GeForce GTX 760
Windows 8.1

Jakby coś było jeszcze potrzebne to piszcie, dopisze co będziecie chcieli. Pomocy !!!

Dzięki tu dołączam film z ścinami.

Opublikowano

Nie ma mowy, aby w FIFIE miał lagi z powodu PC, ponieważ ja, mając słabszy procesor od Ciebie i mniej ramu, a na tym samym systemie w FIFIE 15 na wysokich mam 0 ścinek, lagów. 

W FIFIE może to też być problem z połączeniem, ale wątpię. 
Jeśli grasz w okienku, to ustaw na fullscreen. 
Jaki masz monitor? Może tak być, że masz w grze np. 300FPS, ale Twój monitor pokarze Ci obraz w maks np. 60 i mogą występować takie ścinki, bo monitor nie ogarnie. Wiem co mówię, bo na przykładzie miałem tak w League of Legends.

Nie mam innych pomysłów, co może być przy Twoim PC.

@Edit
Zapomniałbym, temperatury nie skaczą jakoś zaskakująco w trakcie grania w Dying Light etc?

Opublikowano

Zacznij od zaktualizowania sterowników. Tylko zrób to porządnie tak jak należy. Deinstalacja, wyczyszczenie pozostałości, instalacja kolejnych.

Jak to nie pomoże to sprawdź dysk na obecność bad sectorów.

Opublikowano

Ścinki są spowodowane brudnym chłodzeniem, dzięki temu twój komputer się przegrzewa i traci wydajność. Wyczyść chłodzenie!

Jak autor tematu napisał, że temperatury są dobre, to na c**j drążyć dalej temat, i dalej wciskać, że mimo to się przegrzewa.

Co do tematu, te ścinki mogą być spowodowane pracą różnych programów w tle, sprawdź czy przypadkiem coś ci mocno nie pracuje w tle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...