Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Płatne Wejście na serwer + Skrypt WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

Witajcie! Jest to mój drugi plugin (tak, drugi). Wprowadza nam on sprawdzanie, czy gracz jest dodany. Jeśli nie, każe mu się zarejestrować na stronie (Skrypt w paczce). Pisałem w wersji anglojęzycznej dlatego, że udostępniam to na stronie spigota.

Spokojnie, wszystko można zmienić na swoje . :) Piszcie co mogę dodać. Plugin działa tylko i wyłącznie na mysql. Można do tego dorobić API płatności i ma się płatny dostęp do serwera bez konieczności włączania rcon i wykonywania zbędnych komend poprzez rcon. Uwaga skrypt www jest tylko demonstracyjny. Należy zabezpieczyć przed SQL injected.

Screen:

79355840547862485561.png

80776968333315723156.png

Permissje: pp.adminkomendy:/pp help - lista komend/pp reload - przeładowanie configu/pp add nick - dodawanie gracza by mógł wejść uwaga na wielkie litery jak i małe (one się liczą dla mysql)/pp remove - kasowanie gracza - tak samo jak wyżej liczy się wielkość znaków/pp info - autor pluginu
74064208941926010453.png

08888775688882135726.png

74846194304458818072.png

Config:

mysql:  host: localhost //host bazy danych  login: root //login bazy danych  passw: password //haslo bazy danych  db: PricePlay //nazwa bazy danych  settings:  check: true //Czy sprawdzac czy gracz moze wejsc  msg:  prefix: '&a[Pplay] '  hello: '&aWelcome now!'  buy: '&4register you in mypage.pl'  op: '&aYou is op! Play for free!'  no_perm: '&4You dont have permissions!'  no_player: '&4Only for player!'  help: '&aType &f/pp help &ato show all command!'  reload: '&aConfiguration reloaded!'  no_arg: '&4Please enter the nick argument!'  added: '&aAdd player to mysql complete!'  error: '&4Error! Look the console!'  removed: '&aThe player has removed from mysql!'  header: '&6==========[PPlay]=========='  footer: '&6==========================='
Config strony:
$connect['db_server'] = 'localhost'; //host bazy danych$connect['db_user'] = 'root';//login bazy danych$connect['db_pass'] = 'your_password';//haslo bazy danych$connect['db_name'] = 'PricePlay'; //nazwa bazy danych TA SAMA CO DO PLUGINU!!!
Download:
http://www52.zippyshare.com/v/rZAQtXjd/file.html
Skan:
https://www.virustotal.com/pl/file/679f744ff423ef8b60f5ddcaf3fcab2f6e4fdaa5d086553fd97c9969ed716691/analysis/1426100040/
Piszcie co można dodać do takiego pluginu bo mi się pomysły skończyły :c

­

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Wszystko spoko, tylko strasznie kiepskie tłumaczenie. Troszkę wstyd wstawiać takie komunikaty na SpigotMC.
Rozwaliło mnie "You is op". :D

Sam plugin okej, nawet ja w przyszłości wykorzystam. Ciekawie, że dorzucasz też stronę. Właściwie gotowiec, do wgrania na stronę i pluginu na serwer i korzystania.  :)

5465845486.png

Opublikowano

@Risen.

No właśnie się "zczaiłem" co tam napisałem i od razu to poprawie zanim wrzuce na spigot. (Nie polecam chodzić spać o 5 ) dziękuje za opinie. Jedyne co sobie trzeba dorobić to sprawdzanie płatności na www.

Opublikowano

Gredier sry ale płatny dostęp do serwera?

Wiem dostanę hejta od CB.

Jeśli chodzi o pisanie pluginów przez ciebie to ok "niech będzie" ale dlaczego właśnie na płatny dostęp? Czy mamy mało serwerów? Dużych, działających projektów jest mało ale na co można liczyć używając tego pluginu na starcie serwera? Na zero graczy?

Nasz kraj analfabetów itp (przepraszam wszystkich ogarniętych) nie ma w dorobku serwera typu Hypixel czy sieci Mineplex więc na co to komu?

Czy po prostu tylko ja nie rozumiem działania pluginu?

Opublikowano

@czaman

Hejtuje Cie tylko wtedy, gdy trzeba ;)

@topic

Można powiedzieć, że nie mam zbytnio pomysłu, dlatego napisałem taką a nie inna wtyczkę. Plugin nożna wykorzystać jako rejestracje do gry bez używania whitelisty i komend przez rcon. Nie pisalem tego z myślą, by tylko na tym można było zarabiać.

Jeżeli masz jakieś pomysły to możesz na pw mi je napisać.

Opublikowano

Powiem jedno masz jajca do tego co tworzysz, ale potrafił byś przerobić skrypt na plugin.....? i tu zaczną się poszukiwania w moich postach i tematach. Like dla CB.

Opublikowano

@czaman

Owszem, u siebie na skyblocku (nowa edycja aktualnie się robi) przepisalem wszystkie skrypty na pluginy i powiem Ci, że wiele mniej RAM zużywa serwer.

Opublikowano

Co do ramu to wiem dlatego pytałem ale z tego co wiem to raczej w moim przypadku przerobienie skryptu na plugin przyniesie znikomy efekt jeśli miało by to być stworzone dla mnie. :) 

......

mam coś na myśli ale przepraszam idę spać rano praca jak coś to napiszę innym razem. Przy okazji polecam serwer grediera mimo iż od dłuższego czasu już na nim nie gram ale jest tam naprawdę miło, zapraszam również na mój. (sry za kryptoreklamę)

Opublikowano

@gredier

Jeżeli chodzi o sam pomysł na plugin to nie widzę sensu w tworzeniu "PPlay" czy innego tego typu udziwnienia. Jak już chcesz coś tworzyć w tym kierunku to po prostu stwórz plugin, który zamiast wbudowanej whitelisty w pliku używa bazy danych MySQL. Plugin na whiteliste w MySQL znajdzie o wiele szersze zastosowanie niż sam PPlay, a można go zastosować również do tego samego celu. Taki plugin mógłby pobierać komunikat z konfiguracji Bukkita (a nie z własnej) oraz wyłączyć domyślne dodawanie osób do pliku whitelist.json. Do tego import i eksport danych z pliku do bazy i na odwrót były by bardzo użytecznymi funkcjami.

A co się tyczy twojego "skryptu WWW". Kod jest dość skromny, ale to nic. Problem w tym, że nie nadaje się praktycznie do niczego. Jest niezwykle niebezpieczny, nawet po dodaniu funkcji przeciw SQL Injection to i tak brakuje w nim jakiekolwiek walidacji danych i także miejscami brak sensu... W praktyce znaczy to, że nie ma żadnej kontroli nad tym co wychodzi i trafia do bazy danych :/

Opublikowano

Właśnie dlatego napisałeme,że jeest to tylko demonstracja do czegomożna użyć. Jeżeli chodzi o plugin, to korzysta on z MySQL. W sumie podales ciekawe pomysły. Dziękuje.

Opublikowano

Ciekawy plugin :) Mam nadzieję że skrypcik PHP zostanie kompatybilny z większą ilością usług obsługujących płatności oraz zabezpieczenie SQLI :D  Mógłbyś do niego dodać np. czasowy dostęp do serwera, coś w rodzaju abonamentu :P

Opublikowano

Zajebi* plugin,jeden z lepszych który widzę na forum i uwaga NIE SKRYPT = hip hip hura Przydatne szczególnie dla tych serwerów które są nastawione na hajs xD #youhard xD

Opublikowano

Błąd w pluginie!!!

Nie może być You is op , bo to niepoprawnie , wstaw tam "You are op!"

Mam nadzieję że pomogłem.

//Luke­

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

@Luke0nco

Tak, wiem. Błędnie odmienilem. Wiadomości można ustawić w configu.

Opublikowano

Mogłby ktoś pomóc?

( ! ) Notice: Undefined index: register in C:\****\********\action.php on line 3
Call Stack
#	Time	Memory	Function	Location
1	0.0018	238784	{main}( )	..\index.php:0
2	0.0069	254952	require( 'C:\****\********\action.php' )	..\index.php:29

Wyskakuje to nad polem do wpisania nicku

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBMatts

Pisalem, skrypt jest tylko w wersji demonstracyjnej. Błąd mówi o tym, że nie znaleziono zmiennej "register"

Opublikowano

Mam propozycję co do pluginu - dodaj opcję w konfiguracji, że rejestracja płatnych kont na stronie jest wymagana tylko dla graczy premium. :)

Jeśli gracz jest premium -> może wejść normalnie, bez rejestracji.

Nawet nie musisz pisać autorskiego systemu weryfikacji konta, bo żeby to dobrze zrobić trzeba mieć łeb jak @GotoFinal albo inny @1361622928-U485574.pngTheMolkaPL., ale możesz śmiało użyć API Auto-IN, jest dość proste (przynajmniej było w poprzednich wersjach). ;)

5465845486.png

Opublikowano

@Risen.

Znając mnie to użyję własnego autorskiego (nie lubię gotowców). Pomysł pojawia się już chyba po raz drugi albo trzeci. Na pewno wprowadzę :)­

Opublikowano

@Risen.

Znając mnie to użyję własnego autorskiego (nie lubię gotowców). Pomysł pojawia się już chyba po raz drugi albo trzeci. Na pewno wprowadzę :)­

Jako autor AutoIn, raczej polecam użyć API :P

Chyba że chce ci się napisać plugin który wymaga masy dziwnych zabaw z NMS, do tego działa na bungee, Cauldronie i wszystkich wersjach od 1.7.2 do 1.8.3 (bo samo sprawdzanie czy nick jest premium dużo nie da)

Ale taka opcja jaką daje ten plugin, jest nawet w planach AutoIn, ale tych dość odległych (mało ważna opcja, są ważniejsze do dodania)

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Plugin łamie wszelkie regulaminy eula i raczej nie zostanie wykorzystany przez żaden anglojęzyczny większy serwer. Zbyt duże ryzyko dla takich serwerów. Po za tym plugin jest fajny i dość praktyczny jeżeli robisz serwer dla subów lub dla graczy którzy zakupili wejściówkę.

Opublikowano

@Skoxus

Nieprawda :)

Zgodnie z eula właściciel serwera może pobierać jednorazową opłatę za gre na serwerze.

Opublikowano

Zrób tak jak GoToFinal napisał gdyż będzie tak lepiej dla wszystkich graczy.

A co do elua to nawet jeżeli raz pobeirzesz to później możesz pobierać sprzedając range sponsor. (nie można oczywiście tak mocno wyposażyć to rangę tak kiedyś vip)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...