Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajność karty graficznej w War Rock

ave1pdg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko  :rolleyes: 

Wie ktoś może jaki wpis dodać do configu do warrocka, aby karta graficzna mi działa podczas grania w warrocka? Gra mi chodzi dosyć ładnie, ale tylko na 8 graczy, przy 16+ są duże spadki fpsów. Problem polega na tym,że karta graficzna nie działa w pełni podczas grania w sieciówki, typu WarRock czy Combat Arms, obciążenie karty podczas gry nie przekracza 25%, przy innych offline grach karta leci na  pełnych obrotach i obciążenie w zależności od wymagań gry wynosi do 100%... Posiadam  kartę HIS Radeon HD5770, i słyszałem ze można dodać jakiś wpis/config do folderu z grą i karta powinna haratać na pełnych obrotach, tylko nie mam pojęcia jak i  gdzie tego szukać  8S
Mój pc:
AMD Phenom II x4 945
ASRock 960GM-VGS3 FX
HIS Radeon HD5770
4GB GoodRam
WDC WD500GB
Chieftec 700W

Opublikowano

Takie coś jest CHYBA nie możliwe. (Pierwszy raz o czymś takim słyszę)

Do czynienia z War Rock'iem mam od dobrych kilku lat, a również nic o czymś takim nie słyszałem. Swoją drogą, takowe informacje (nawet jeżeli) nie znajdą miejsca w pliku version.cfg, gdyż on odnosi się wyłącznie do updater'a.

Opublikowano

Jeśli masz jakieś oprogramowanie do karty graficznej (przykładowo AMD Catalyst Control Center) to szukaj tam w ustawieniach jakiejś możliwości dodania aplikacji tak, aby grafika ją interpretowała jako grę. Wiele kart interpretuje WR jako zwykły program i nie ustawia się na wysoką wydajność, ja przykładowo w laptopie musiałem dodać go do listy, aby przełączało mi z grafiki zintegrowanej na dedykowaną, kiedy uruchomię grę. Na 90% da się coś z tym zrobić tylko musisz pogrzebać w ustawieniach karty graficznej. 

Opublikowano

Jeśli masz jakieś oprogramowanie do karty graficznej (przykładowo AMD Catalyst Control Center) to szukaj tam w ustawieniach jakiejś możliwości dodania aplikacji tak, aby grafika ją interpretowała jako grę. Wiele kart interpretuje WR jako zwykły program i nie ustawia się na wysoką wydajność, ja przykładowo w laptopie musiałem dodać go do listy, aby przełączało mi z grafiki zintegrowanej na dedykowaną, kiedy uruchomię grę. Na 90% da się coś z tym zrobić tylko musisz pogrzebać w ustawieniach karty graficznej. 

A gdzie dokładnie muszę ustawić w AMD Catalyst Control Center aby tą wydajność zwiększyć? :) bo nie wiem dokładnie która opcja

Opublikowano

Masz kilka opcji i przesuwasz wskaznikiem z jakości na dużą wydajność,nie powiem CI konkretnie gdzie bo ja mam nvidie,ale bez problemu to znajdziesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...