Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie wyświetla się server!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MIEJSE NA

R

E

K

L

A

M

Ę

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Mam pewien problem (jak można się domyślić) z nie wyświetlającym się serwerem.

Sprawa wygląda tak...

mam zmienne IP, ale postanowiłem się kiedyś pobawić i nha internecie wszedłem w ustawienia routera i pozmieniałem tam to co trzeba było (by przekierowywało z mojego IP na port 25565 lub coś takiego).

Wchodząc na stronę www.pokapoka.pl codziennie zmieniało się IP ale gdy odpaliłem server to działał na tym IP.

Niestety po 1-2 miesiącach gdy wziołem to IP nie działało... wyglądało to tak że szukało servera ale podawalo że taki nie istnieje...

ZAŁOŻĘ SIĘ TERAZ ŻE TAK JAK NA 5-6 TEMATÓW MOICH NIKT NIE ODPOWIE.....

Opublikowano

1. pokapoka to pokazuje twoje ip w danym momencie, jeśli zakładasz serwer i odpalasz go na localu oczywiście widzi to serwer oraz graczy po lan. Jeśli zmienisz to w routerze i podasz na publica to również bd widzał ale po zmianie tego ip (nwm zależy od dostawcy 12/24h lub inaczej) już nie.

2. Po 1-2 miesiącach? Nie wydaje mi się aby dostawca tyle czasu nie zmieniał ci IP. Albo ściemniasz albo chcesz dać do myślenia.

3. poszukaj czegoś darmowego z NOip i potem kombinuj z routerem

4. Sry ale coś mi tu "śmierdzi" ten twój temat

5. Jeśli chcesz postawić serwer i szkoda ci jest wydać na jakiegoś hosta z 20zł nie piszę już o VPS to brawo. Czy chodzi jedynie o zagadkę dla użytkowników forum z problemem?

Opublikowano

@czaman

może nie takie udostępnienie jak możesz mieć pliki serwerowe i po otwarciu portów routera ustawić z serwera, jeśli tak jest musisz wejść w folder z serverem wejść w plik server-propeties i zmienić ip na takie jakie masz, bądz musisz otworzyć "bezpieczne łącze" anty-DDOS to tam coś z tym ip robi i że zmniejsza szanse na ataki DDOS ale też ip coś ustawia

================================================================================================================================

To tylko i wyłącznie moja sugestia i tak jak ja to pojmuje jeśli ktoś sie zna lepiej niech mnie poprawi :)

Opublikowano

@czaman

może nie takie udostępnienie jak możesz mieć pliki serwerowe i po otwarciu portów routera ustawić z serwera, jeśli tak jest musisz wejść w folder z serverem wejść w plik server-propeties i zmienić ip na takie jakie masz, bądz musisz otworzyć "bezpieczne łącze" anty-DDOS to tam coś z tym ip robi i że zmniejsza szanse na ataki DDOS ale też ip coś ustawia

================================================================================================================================

To tylko i wyłącznie moja sugestia i tak jak ja to pojmuje jeśli ktoś sie zna lepiej niech mnie poprawi :)

nie rozumiem za bardzo co antyDddos wnosi do tematu i do tego jeszcze mój nick dopięty do twojej odpowiedzi. Oświeć mnie.

Opublikowano

Chodzi mi o to że każdy pisze na internecie że jakoś nie można mieć servera gdy ma się zmienne ip...

A jakimś cudem moje ip zmienia się za każdym razem gdy się podłącze do internetu. Więc przec 1-2 miesiące odpalając server koledzy mogli wchodzić na mój serv przez ip ze strony pokapoka... Teraz jasne?

@Refresh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...