Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki z mikrofonem

kavoweciastko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ze względu iż nie znam się zbytnio na takich rzeczach, chciałabym prosić Was o pomoc w wyborze słuchawek z mikrofonem. Budżet to 250zł.
Obecnie mam słuchawki Creative Sound Blaster Tactic(3D) Alpha i niestety zawiodłam się na tej firmie. Słuchawki połamały się w dwóch miejscach, chociaż nic z nimi złego nie robiłam, do tego mikrofon jest coraz słabszy. Po 5 minutach użytkowania uszy bolą mnie niemiłosiernie, a ta niby skóra się zrywa.
Tak więc oczekuje słuchawek, w miarę możliwości, lepszych. Słuchawki potrzebuje do grania, nagrywania jak i do rozmów, więc jest dla mnie ważne aby wszystko ładnie było słychać, a już nie mówiąc o tym aby był jakiś fajny mikrofon, lepszy od tego co mam obecnie w słuchawkach z Creative. Chciałabym też coś bardziej wytrzymałego, żeby mi się nie połamały po tygodniu, i żeby były wygodne.. Nie chcę znowu aby mnie uszy bolały. Słyszałam, że niektóre słuchawki mają to do siebie że się w nich uszy pocą - tego też chciałabym uniknąć. I oby to nie były słuchawki z Creative, bo mam pewien niesmak do tej firmy. Fajnie by było gdyby były bezprzewodowe, ale pewnie nie będą wtedy dobre w tej cenie, także to nie jest przymus.

Jeżeli coś jeszcze mi się przypomni co jeszcze jest dla mnie istotne w słuchawkach to dopiszę. Czekam na propozycje i z góry dziękuję za wszystkie. :)

EDIT: Budżet się zwiększył do około 300 zł z wysyłką. Myślałam o tym aby kupić jednak oddzielnie mikrofon i słuchawki, zważając na to że nagrywam/streamuje. Myślałam więc o Samson Go Mic + jakieś słuchawki. Jakie byście polecili?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Z headsetów to HyperX Cloud (możesz poczekać, aż znowu będą za 270 zł w xkom) lub Superlux HMC631.

Jeśli 300 zł na słuchawki + mic to kup sobie Samson Go Mic i Superlux HD669.

Z tego wszystkiego najwygodniejsze będą Cloud.

Opublikowano

No niestety czasu na czekanie nie mam, gdyż dzisiaj muszę podjąć decyzję i coś kupić :p

Jeśli chodzi o słuchawki to myślałam też nad Superlux HD681, tyle że nie wiem czy są gorsze czy lepsze od tych HD669.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

HD681 mają dużo wysokich tonów i są półotwarte.

HD669 są zamknięte i bardziej zbalansowane, będą lepszym wyborem.

Opublikowano

Okej, temat można zamknąć, po wielu dyskusjach z różnymi osobami, przeczytanych i oglądanych recenzjach zakupiłam Samsona Go Mic + Superluxy HD681Evo MK II. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja bym ci polecił poczekać jeszcze z miesiąc i dozbierać do Logitech G35. Aktualnie je posiadam i jestem bardzo z nich zadowolony. Jedyny ich minus to waga oraz rozmiary
Druga propozycja to Roccat Kave Solid 5.1 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...