Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy za modyfikacje poprawiające grafikę można dostać bana?

Chesteer88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość otrzymania bana za używanie modów a dokładnie ENB, world shadera lub sweetfx? NFS nadal wygląda nieźle po tylu latach jednak te modyfikacje ciekawie poprawiają grafikę. Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś może używał tych modyfikacji, czy ktoś dostał za to bana gdyż teraz jak wiadomo łatwo zostać zbanowanym a jednak dość troszkę pieniędzy poszło w Worlda. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Są bezpieczne, chyba, że nagrasz film z jazdy na shaderach i przyślesz go na email studia, wtedy już mogą nie być aż tak bezpieczne  :P

f

Opublikowano

Regulamin świadczenia usług EA (fragment):

[...]

11. Zasady postępowania
EA może uznać, że użytkownik naruszył warunki Regulaminu w przypadku:

[...]

- modyfikowania lub prób modyfikowania jakiegokolwiek pliku lub jakiejkolwiek innej części usługi EA bez wyraźnej zgody EA;

[...]

Więc jeśli chciałbyś w pełni legalnie używać tych modyfikacji (bez obaw o stałą blokadę konta nawet w przypadku udostępniania filmów/SS'ów z gry w sieci) powinieneś zapytać o zgodę EA (myślę, że przy odpowiedniej argumentacji nie byłoby z tym problemu).

HB5fLf7.png

Opublikowano

­

Regulamin świadczenia usług EA (fragment):

Więc jeśli chciałbyś w pełni legalnie używać tych modyfikacji (bez obaw o stałą blokadę konta nawet w przypadku udostępniania filmów/SS'ów z gry w sieci) powinieneś zapytać o zgodę EA (myślę, że przy odpowiedniej argumentacji nie byłoby z tym problemu).

Ostatnio kontakt z EA jest nieco trudny, próbowałem się kontaktować elektronicznie, telefonicznie, aż w końcu list dotarł i do mnie oddzwonili. Za dużo nie powiedzieli, ale wskazali że wgranie ENB-Modes można uznać za legalne, gdyż niektórzy graficzni wyjadacze mogą się nieco zasmucić grą na starych silnikach graficznych, ot to można wgrać mod graficzny legalnie. Zapytałem również też o DriftMode - Powiedzieli że to jest modyfikacja griffująca grę, oraz w dalszej przyszłości "MOGĄ" dodać właśnie taki mod. Wydaje mi się że to są tylko bujdy, bo przez 4 lata nic nowego się nie działo na scenie WORLD'a prócz aut, rotacji, wyprzedaży, oraz eventów. :)

eriosgkmk.gif

Opublikowano

­

Ostatnio kontakt z EA jest nieco trudny, próbowałem się kontaktować elektronicznie, telefonicznie, aż w końcu list dotarł i do mnie oddzwonili. Za dużo nie powiedzieli, ale wskazali że wgranie ENB-Modes można uznać za legalne, gdyż niektórzy graficzni wyjadacze mogą się nieco zasmucić grą na starych silnikach graficznych, ot to można wgrać mod graficzny legalnie. Zapytałem również też o DriftMode - Powiedzieli że to jest modyfikacja griffująca grę, oraz w dalszej przyszłości "MOGĄ" dodać właśnie taki mod. Wydaje mi się że to są tylko bujdy, bo przez 4 lata nic nowego się nie działo na scenie WORLD'a prócz aut, rotacji, wyprzedaży, oraz eventów. :)

Ale w porównaniu do poprzedniego roku coś się dzieje. Nadzieja umiera ostatnia [*].

Dodali stare bodykity (- opłaca się kupić do Eclipse :3?), dodają systematycznie stare edycje aut (tymczasowo) i wyprzedaże.

Opublikowano

­

Nie przesadzaj. Nie można pisać, że oprócz aut, rotacji, wyprzedaży i eventów nic się nie działo przez całe istnienie gry...

Zmieniła się oprawa graficzna, wprowadzono system osiągnięć, podział na klasy, dodano modyfikatory umiejętności i wyścigi typu drag. Drobnych zmian jest więcej.

W 2013/14 dopiero można mówić o kompletnym olaniu tego projektu.

Teraz (po wymianie zespołu zajmującego się grą) coś zaczyna się dziać i wszystko idzie w dobrym kierunku.

Driftu(ani de facto żadnej nowej zawartości do gry) nie wprowadzą, bo z tego co wiem to obecne studio ma jedynie zajmować się rotacjami itp.

Rozmawiałem wczoraj z konsultantem EA i powiedział mi, że będą wprowadzane nowości do świata gry i że ciągle pracują nad udoskonalaniem projektu. Więc jeszcze nie wszystko stracone. Jest nadzieja na coś nowego.

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...