Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

eHogwart.pl - nowe, magiczne RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem.
Od kilku miesięcy pracuję nad nowym projektem RPG osadzonym w świecie szkoły magii i czarodziejstwa. Premiera zapewne odbędzie się chwilę przed wakacjami, same testy niebawem. :)

Magia nigdy nie była tak blisko.

Na potrzeby gry zaprojektowałem systemy mini-gier pozwalających zdobyć doświadczenie jak i wytworzyć przedmioty możliwe do późniejszej wymiany z innymi graczami.

Podstawowym jest system rzucania czarów. Aktualnie jest ich dziesiątka, każdy polega na odpowiednim narysowaniu znaku w określonym czasie. Czas jest coraz mniejszy, a zaklęcie bardziej "powyginane" przy wyższym poziomie.
Kolejnym, system tworzenia eliksirów. Składniki do nich możemy pozyskiwać z wygranych walk ze stworzenia, bądź po prostu kupując.

Korzystaj z mapy Huncwotów do przemieszczania się po szkole.

Specjalnie na potrzeby gry narysowane zostało kilkadziesiąt elementów. Jednym z nich jest mapa Huncwotów, która służy do przemieszczania się po lokacjach w szkole - jak i poza nią. Możemy zarówno odwiedzić swój dom, ulicę Pokątną, Hogsmeade jak i Hogwart.

To tyle słowem wstępu. W ramach zachęty mały podgląd strony głównej... :)

Polub projekt na facebooku.

preview.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czołem, udostępniłem stronę główną wraz z możliwością rezerwacji nazwy gracza.

Jeśli ktoś chce poinformowany o premierze gry wystarczy rejestracja. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...