Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2,9-3k

korciok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wymienić mojego obecnego latopa (Samsung R560) na coś wydajniejszego. Maksymalny budżet wynosi 3000zł. Chcę żeby mi płynnie chodziły mi gry typu WoW, D3, Dota, Lol, Hots, WoT.

Na oku mam dwa laptopy:

http://www.x-kom.pl/p/203842-notebook-laptop-15-6-lenovo-z510-i7-4702mq-4gb-1000-dvd-rw-7hp64x-gt740m-bialy.html

oraz

http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-asus-a555ln-xo412h,id-305505

(głównie dlatego, że jest na promocji za 2600zł, ale nie wiem jak z wydajnością).

Jestem także otwarty na inne propozycje, byle zamykały się w 3 tysiącach oraz ma to być laptop z dołączonym systemem.

Opublikowano

Lenovo z i7 bedzie sie grzał a nie wykorzystasz pełnego i7. A asusy maja słaby serwis.

Acer e5-572g z i5 i GF840m. win 7. Matowa matryca - dobra kultura pracy + mocna bateria

Dell inspiron 3542 z i7 ulv I GF840m. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Ewentualnie 17 calowy Lenovo Z710 z i5 i GF840m + win 8,1. Matryca HD+. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwer

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze parę pytań, jak to jest z czterordzeniowcami w laptopach, jest to jakaś wielka różnica w wydajności czy tylko się przepłaca oraz czy warto brać 17" za cenę wydajności?

Opublikowano

Taniej wyjdzie ASUS X550LN z i7 ulv i GT840 i do tego dokupujesz system.

Laptop cechuje się bardzo dobrą kulturą pracy - jest cichy i nie ma problemu z temperaturami.

Z kodem rabatowym dostaniesz myszkę i wysyłkę gratis.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

@Gajwer

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze parę pytań, jak to jest z czterordzeniowcami w laptopach, jest to jakaś wielka różnica w wydajności czy tylko się przepłaca oraz czy warto brać 17" za cenę wydajności?

i7 4 rdzeniowe w tej cenie cieżko jedynie Z510 który podałes ale on przez ten 4 rdzeniowy bedzie mial wysokie temperatury i nie wykorzystasz jego pelnej mocy...

Wiec o wiele lepiej wybrał co z i5 + G840m.

Opublikowano

WOW na średnich około 100 FPS.

Diablo 3 na około 80 FPS jak nie wicej na wysokich.

Dota 2 około 70 FPS na srednich.

LOL na wysokich spokojnie

Wszystko bedzie płynnie chodzic o to sie nie martw. 

Zobacz sobie tutaj inne gry, Nawet nowsze jak BF4 czy FC4 pójdzie na srednich,

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-840M.105909.0.html

Opublikowano

@Gajwer

Wielkie dzięki za dotychczasowe posty. Mam zamiar kupić 17", ponieważ nie mam zamiaru grać w najnowsze gry (mam od tego konsolę brata) a te parę cali robi jednak różnicę. Mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie, jak z chłodzeniem? Obecnie używam podstawki, dzięki której laptop nie leży na biurku tylko jest podniesiony lekko do góry. Czy takie coś daje jakieś rezultaty czy warto zainwestować w coś z wiatrakiem etc.?

Opublikowano

Lenovo Z710 z i5 i GF840m nie ma problemu z przgrzewaniem wiec nie ma problemu jak masz podstawke może na niej stac :)

Opublikowano

Nie matryca FULL HD zabije Ci wydajnośc w grach. O wiele lepiej ta co Ci podałem.

Lenovo z i7 bedzie sie grzał a nie wykorzystasz pełnego i7. A asusy maja słaby serwis.

Acer e5-572g z i5 i GF840m. win 7. Matowa matryca - dobra kultura pracy + mocna bateria

Dell inspiron 3542 z i7 ulv I GF840m. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Ewentualnie 17 calowy Lenovo Z710 z i5 i GF840m + win 8,1. Matryca HD+. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...