Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bungeecord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bungeecord jest gupi .....

a konkretniej głupi gdyż jak gracz wchodzi do lobby i wpodzi na serwer po przez lobby to on nadal jest w bungeecord i zajmuje slot co mam zrobic że jak wejdzie na serwer second to go już nie było w bungeecordzie ? bo nie używam opcji /server lobby ani portalu poprzez bportal cofającego do lobby dalej już bungeecord jest niepotrzebny

co mam zrobić serwer frist to lobby a second to pozostałe 2 serwery co zrobic by go wywaliło z bungeecorda jak wejdzie na serwer second ?

Opublikowano

mam cztery serwery łącznie żal mi takich dzieci co myślą że są mądrzejsi 

bungeecord

lobby    serwer first

xtremcraft    serwer second

i serwer kumpla     serwer second

i bungeecord ma wywalić gracza z siebie jak wejdzie w serwer second a nie gracz jest na xtremcraft i zajmuje slot w bungeecordzie niepotrzebnie bo cofanie do lobby mi jest niepotrzebne albo przełączanie pomiędzy serwerami gracz chce wybrać inny serwer ? zapraszam ponownie do bungeecord i lobby

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMKMethosPL

Żal mi takich dzieci jak ty co są mądrzejsze

@topic

Nie można wyrzucić gracza z bungee... To trzyma połączenie proxy dzięki czemu masz połączone serwery... Myśl trochę wielce mądry wszechwiedzący Panie. Bungee musi trzymać gracza i tyle. A jak jesteś aka programistą to sobie go edytuj...

@offtopic

Cofnij się do podstawówki i naucz składni zdań, oraz ortografii i interpunkcji.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@gredier

wybacz pisałem na szybko coś mówiłeś ? nie umiesz czytać ? musisz mieć przecinki ? proszę będą przecinki, kropki, myślniki, dwukropki jak sobie lord życzy .....

jestem nowy w zakładaniu bungeecord. trochę szacunku, a nie wyjeżdżasz z tekstem "  cofnij się do podstawówki" , bo ja to bym ciebie cofnął do domu po kulturę.

konkretniej umiem konfigurować bungee od trzech dni .  nawet nie potrzebowałem treekta on i tak w tym filmiku niedokładnie tłumaczył .

a to że jestem rangą " Pijawka " Na forum nie znaczy że jestem idiotą i że masz tak niekulturalnie się do mnie zwracać .

programistą nie jestem, ze Skryptów to ja umiem tylko parę akcji on chat  i tyle

ale widzę że ty się zajmujesz takimi rzeczami więc " jaśnie panie " pomożesz ?

@Edit twoje wymądrzanie ci zaszkodziło 

A jak jesteś aka programista to sobie go edytuj...

serio aka ? a nie:

A jak jesteś takim Programistą to sobie go edytuj...

kolejne dziecko które korzystało z słownika z neta by zaszpanować przed innymi dziećmi. patrz jak mu pocisłem cofnij się do podstawówki i jak go zjechałem znakami interpunkcyjnymi i polskimi znakami o Jezu Chryste panie 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMKMethosPL

Dostane warna ale co mi tam

Tak lepiej. Nie jestem dzieckiem :)

Wcale mnie nie zgasiles, lecz pokazales swoja inteligencję na poziomie zerowym. Lubię za to MPC, za to że są tacy napaleńcy, tacy którzy zawsze sprawiają uśmiech na mojej twarzy. Dziękuje także Tobie za to, że swoim poziomem mnie rozweseliłeś.

Uzywam swoich słów: aka, imo, ino itd i co? Nie korzystam ze słowników bo mi nie potrzebne w porównaniu do Ciebie ;) Pozdrawiam i dziękuje za uśmiech jaki sprawiles na mojej twarzy pisząc ten post.

Nazwales użytkownika dzieckiem, które jest madrzejsze, to ja Cie nazwalem tak samo. Jak bóg Kubie, tak Kuba bogu.

Opublikowano

uno, się mówi jak Kuba bogu , tak bóg kubie

dos. nie widzę powodu dlaczego niby ja bym miał dostać ostrzeżenie. wiem wielu administratorów zwłaszcza w dziale minecraft ma z 12 lat oraz problem do ludzi mądrzejszych od siebie i dają ostrzeżenia za błahostki.

tres. twoja riposta jest beznadziejna. typowa dla dzieciaka który próbuje się uratować z sytuacji.

cuatro. ponad 60% administratorów i moderatorów na tym forum ( przynajmniej w dziale minecraft nie wiem jak gdzie indziej [ pozostałe działy ] ) lubi a wręcz uwielbia się mądrzyć tak jak ty. Ale i tak nie pomogą nic a nic w temacie a przyjdzie jakiś inny admin zastanie temat w takim stanie jak ten teraz i go zamyka z powodu offtopic / spam . przez jakiegoś idiotę który zamiast komuś pomóc wygaduje mu ortografie albo zwroty jakbym był idiotą " a wiesz że do tego trzeba dwa serwery ;? " jakbym nie wiedział to bym * * * napisał w temacie  jak zrobić bungeecord ?

cinco. do tego wszystkiego zdarzają się użytkownicy z jakimiś tam odznaczeniami typu gold member czy jakieś inne badziewia i piszą bez zapoznania się z treścią tematu np. :

przykład w spojlerze

ktoś napisał szukam pluginu na rangi na czas i napisał że nie azrank, bo nie działa.

jedna osoba pisze że skrypt

druga pisze że setrank pex

a trzecia azrank <---  to ten idiota co nie czyta do końca

ten co ma problem pisze setrank pex nie działa

kolejny pisze Bpermissions

inny pisze pobierz essentials group manager

i jeszcze inny pisze pobierz azrank albo setrankPEX <--- kolejny idiota co nie czyta

seis. a teraz żeby nie było możemy powrócić do tematu ?

Opublikowano

A powiedz mi czy wgl jest to możliwe ? Czy grałeś na jakimś serwerze gdzie tak było?
Bo mi się wydaję że nie bardzo jest to możliwe. Chyba że zamiast Bungge miałbyś jakiś Serwerowy Przerzutnik. Który by wykonywał to co ty masz na myśli.

A bungge łączy serwery i jak by je scala. Czyli to raczej nie jest możliwe. 

[Tak mi się wydaje. Ponieważ   nigdzie się nie spotkałem z takim przypadkiem.]

Opublikowano

ja też nie, dla tego więc pytam was ...

i brawo dla ciebie! pierwszy mądry użytkownik w tym temacie ! już za to dam lubię to, by było fajniej. to teraz powiedz jak zrobić taki przerzutnik, najlepiej z portalami to masz 10 lubie to !

Opublikowano

Byś musiał napisać coś podobnego do bungge. Czyli stworzyć nowy system łączeń serwerowych. Może spróbuj zajrzeć w kod od BunggeCord'a to może coś będziesz mógł

pokombinować. A że tak powiem Ja w d***e byłem  i gówno widziałem.... xD to ci nie mogę w tym pomóc gdyż ja nie umiem napisać prostego pluginu do minecraft'a a co dopiero

silnik do łączenia serwerów. Tak więc to na tyle

Pozdrawiam Rafi 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMKMethosPL lol....

Wiesz że gdy gracz jest na byle jakim serwerze bungeecord to zawsze będzie dodawany do listy ONLINE? ..

I mógłbyś pisać bardziej po polsku... bo z tego co ty napisałeś to nic nie zrozumiałem (domyśliłem się po tym co piszą inni użytkownicy)

możesz zobaczyć jak jest u mnie na serwerze.

Opublikowano

Co tam 5 pkt. @1361622928-U485574.pngautor nie robi sie spacji przed "?" :)

groźisz mi ? czuje sie zastraszany na forum ! Ratunku !

I wgl @kuba5989 zgłaszam offtopic / spam gdyż twój post nic nie wnosi do tematu.

@MrNorbertPL24 widze problemy z czytaniem ? teraz to wiem, węc nie mam bladego pojęcia po co się powtarzasz.

@Edit

To nie znalazł by się plugin ? który by miał za zadanie przenieść gracza na inny serwer ?

@Ps. Piszę z tableta "morzna ? można !"

@Ps2. "Pisz po polsku bo jest różnica czy robisz komuś laske czy łaskę"

Opublikowano

Nie ma takiego pluginu, nie ma takiej możliwości i tyle w tym temacie. Nie wiem po co inni jeszcze nabijają posty...

Opublikowano

Ale sie kłócicie nie lepiej zrobić tak

VPS np.8GB ram >>jeżeli są np.4 servery po 2GB na server>>  i zrobić to na portalach czy komendach łączenia między serverove, ponieważ VPS będzie trzymał wszystko razem.

To tylko moje zdanie,a właściwie pomysł jak to rozwiązać ale zróbcie jak uważacie i nie kłoćcie sie o g*wno.

Tyle w temacie

Opublikowano

On zamiast pomyśleć się kłóci i spina dupkę a pisze, że jest dorosły a zachowuje się jak dzieciak. Zresztą trzeba mu ustąpić skoro ma jakąś chorobę bycia lepszym czy cuś...

@topic

Daj np 1000 slotów na bungee i 2 GB RAM... Starczy jeżeli dobrze skonfigurujesz. To ma tylko przetrzymać gracza w pamięci i utrzymać mu połączenie z serwerami. A jeżeli nie chcesz by bungee trzymał graczy, to po prostu kup domenę i rób subdomeny, kierujące na ip serwerów.­

Opublikowano

a na co mi subdomena gdy ja chce cos ala lobby tylko bez bungee jak ktos ma genialny pomysl to niech pisze jasniej a nie magle jakies vps'y a jak to zrovic to juz nie wiem... hostuje na enderchest moze komus to cos pomoze .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@refresch

Oraz pytanko znacie fajne pluginy do lobby na te efekty szybkości i skoku i efekt gwiazd wszędzie albo coś jakby cala podłoga była z ender skrzyń ( te efekty ender skrzynki z ziemi że takie gwiazdki latają )

@ edit pisałem z tableta poprawiłem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...