Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Sugestie odnośnie serwera Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do was, społeczności MPC Forum :D

Mam zamiar na dniach otworzyć serwer "Medium Hardcore", autorskich trochę pluginów, podstawowe pluginy typu WorldEdit prosto od twórcy oraz trochę płatnych, po prostu dostosowuję serwer pod wygodę graczy. Mam teraz jedynie do was pytanie :D Jaki chcielibyście plugin na gildie, mianowicie factions, czy coś w stylu gildii FunnyGuilds a może jakieś spersonalizowane przez was :D Piszcie śmiało oraz podajcie co byście chcieli na serwerze typy "Medium Hardcore" :D

Opublikowano

Mam wrażenia, że Factions już dawno się wszystkim przejadło i dlatego serwery z tym pluginem już raczej nie powstają, a nawet jeśli, to szybko upadają.

Teraz w modzie są gildie takie jak w FunnyGuilds, ale oczywiście, jeżeli zrobisz autorskie podobne do tych do jeszcze lepiej. 

Opublikowano

FunnyGuilds.

A co do serwera to fifti/fifti ;/ Jest mnóstwo serwerów Hardcore, więc po co tworzyć kolejnego? Dodaj coś ciekawego, ciekawe receptury, eventy ;)

Opublikowano

@Rayso.
W prawdzie, największe zagraniczne serwery używają Factions, ale jak widzę to chyba raczej Polacy wolą normalne Gildie :D
@MarekPL1
Masz może jakieś pomysły dokładniejsze, jakie receptury, jakie eventy :D Jest sporo, ale nie wiele właśnie takich "wyjątkowych" :P 

Opublikowano

Czy ja wiem, powiedział bym takie 2/10. Dlaczego ? Aktualnie nie spędzam tutaj za dużo czasu więc nie wiem jak mają się publikacje serwerów. Ale z tego co pamiętam i tego jak było, serwery typu hardcore,survival + gildie etc upadały w szybkim tempie albo co chwilę były nowe edycje żeby znów przybyło graczy. Pomysłów tutaj swoich nie podałeś oprócz tych podstawowych które są wszędzie. Zawsze warto nastawić się kreatywnie na tworzenie czegokolwiek i robić po swojemu zamiast korzystać z cudzych pomysłów. Nie mówie o gildiach które zawsze są takie same, jedynie dodatki do tego wchodzą których może być mnóstwo. Zawsze można zapożyczyć pomysł z innej gry, tak jak to zrobili ze skrzynkami cs:go. 

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Serwer byłby ciekawy gdybyś rozbudował plugin na gildie

np. magazyn gildii w GUI

itemki za założenie gildii

itp

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...