Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Updater do mojej paczki modów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

otóż chcę stworzyć sobie updater do swojej paczki modów polegało by to na tym, że ten updater napisany właśnie w programie Visual Basic instalował by się razem z paczką modów do gry World of Tanks po czym użytkownik mógł uruchamiać sobie ten updater.exe w celu sprawdzenia czy nie wyszły jakieś nowe aktualizacje.

I tu się zaczynają schody nie znam się na programowaniu w tym programie, aczkolwiek, wiem, że da się uzyskać taki efekt jaki potrzebuje.

Zrobiłem już sobie wygląd całego updater'a w Visual Basic, tylko potrzebuje pomocy przy kodzie, cały updater wygląda tak:

updaterjp_wnwhree.jpg

Jedynie jaki przycisk udało mi się zaprogramować to "Wyjdź" więc w nim nie trzeba z nim zmieniać, więc jak chcę aby to wyglądało. Po kliknięciu przycisku "sprawdź aktualizację...." nad tym paskiem wyświetla się "sprawdzenie aktualizacji..." w tym czasie updater łączy się do mojego FTP do pliku wersja.txt i tam sprawdza czy nie jest nowa wersja napisana, jeśli jest to z wyznaczonego folderu na FTP moim pobiera pliki z aktualizacją dodane przezemnie, a przy aktualizowaniu ten pasek się zapełnia,  a gdy skończy wszystko jest już zaktualizowane i ściągniete.

Da się uzyskać taki efekt?

Mógłby mnie ktoś nakierować na to, ewentualnie tak zmienić mój kod aby to było? Był bym wdzięczny.

Tutaj jest kod tego:

Public Class Form1

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Dim response As MsgBoxResult
        response = MsgBox("Na pewno chcesz zamknąć Updater?", MsgBoxStyle.Question + MsgBoxStyle.YesNo, "Potwierdź")
        If response = MsgBoxResult.Yes Then
            Me.Dispose()
        ElseIf response = MsgBoxResult.No Then
            Exit Sub
        End If
    End Sub

Private Sub PictureBox1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles myPicImage.Click

End Sub

Private Sub Form_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        Dim response As MsgBoxResult
        response = MsgBox("Na pewno chcesz zamknąć Updater?", MsgBoxStyle.Question + MsgBoxStyle.YesNo, "Potwierdź")
        If response = MsgBoxResult.Yes Then
            Me.Dispose()
        ElseIf response = MsgBoxResult.No Then
            e.Cancel = True
            Exit Sub
        End If
    End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub ProgressBar1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ProgressBar1.Click

End Sub

Private Sub Label1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.Click

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Timer1.Start()
    End Sub

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)

If ProgressBar1.Value = 10 Then
            Timer1.Interval = 80
        End If

If ProgressBar1.Value = 25 Then
            Timer1.Interval = 300
        End If

If ProgressBar1.Value = 50 Then
            Timer1.Interval = 100
        End If

If ProgressBar1.Value = 75 Then
            Timer1.Interval = 500
        End If

If ProgressBar1.Value = 85 Then
            Timer1.Interval = 150
        End If

If ProgressBar1.Value = 100 Then
            Timer1.Stop()
        End If
    End Sub
End Class

Byłbym bardzo wdzięczny, liczę na waszą pomoc i ewentualnie nakierowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...