Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt BlitzCraft - poszukujemy ekipy!

TheCCAY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Jak pewnie niektórzy mieli nieprzyjemność zobaczyć prezentację poprzedniego serwera - zwykły serwer frakcje z kilkoma autorskimi dodatkami. Po dwóch dniach od jego uruchomienia stwierdziłem, iż takich serwerów jest stanowczo za dużo, i nie tylko gra na nim będzie niezbyt fascynująca, ale także administrowanie nim. Zamknąłem tamten projekt, i aktualnie pracuję nad nowym, który ma o wiele większe szanse powodzenia.

BLITZCRAFT

Jest to projekt na razie wspierany tylko przeze mnie - administratora serwera, ale także i dewelopera. Jest to (a raczej będzie) sieć serwerów typu mini-game.

Takich serwerów nie ma aż tyle, a w dodatku - stają się bardziej popularne, gdyż zapewniają dłuższą i niekiedy bardziej satysfakcjonującą rozgrywkę.

Nad projektem pracuję już od miesiąca. Co jest zrobione? Jak na jedną osobę, można powiedzieć, że całkiem sporo:

- Lobby - na razie wgrałem mapę dostępną w Internecie, kiedyś zastąpi się inną;

- Lobby - kod dla szybszego poruszania się - SpeedII i JumpII na start oraz launch pady;

- Positron - pierwszy, dostępny tryb gry;

- API dla łatwej komunikacji pomiędzy serwerami w sieci;

Niektórzy deweloperzy zmagający się z BungeeCord zapewne znają męczenie się z mechanizmem komunikacji oferowanym przez to proxy - dużą wadą tego jest to, że każdym z serwerów musi być co najmniej jeden gracz. Napisałem swoje API, umożliwiające o wiele lepszą komunikację, niewymagające graczy na serwerze, wykorzystujące topologię gwiazdy, w pełni szyfrowane. Dziś je ukończyłem, sprawuje się znakomicie. Mam zamiar w niedalekiej przyszłości udostępnić je w Internecie wraz z source-code.

Positron - tryb gry (mini-game), który oferuje, ogólniej mówiąc, mecze pomiędzy czterema drużynami. Na start otrzymuje się podstawowe narzędzia, każda drużyna ma dostęp do kopalni z odnawialnymi surowcami. Zadaniem każdej drużyny jest zniszczenie rdzenia pozostałych - gdy takowy rdzeń ulega zniszczeniu, drużyna która go chroniła traci możliwość odradzania. Nie ukrywam, że pomysł zaczerpnąłem z innej sieci, jednak staram się odbiegać od schematu i wdrażać swoje pomysły.

POSZUKUJEMY

BUDOWNICZY

Jako, że mapa to nieodzowny element każdego serwera, potrzebujemy budowniczych! Używamy obecnie mapy lobby dostępnego w Internecie, dlatego jak najszybciej musimy zbudować nową "poczekalnię". W dodatku - trybów gry będzie przybywać - co oznacza zapotrzebowanie na nowe mapy.

DEWELOPER

Jeśli potrafisz programować w  Javie, masz doświadczenie w pisaniu pluginów pod Bukkita/BungeeCord czy trybów gry, lub masz pomysł na minigrę, albo nawet i wstępny kod dla niej - napisz! Nie tyle przyda nam się pomoc w naprawianiu błędów serwerów czy nowych trybów gry, ale będziesz miał możliwość udostępnienia szerszemu gronu swojego pomysłu!

ADMINISTRATOR/MODERATOR

Na chwilę obecną serwer jeszcze nie jest otwarty dla graczy, wciąż pracujemy nad naprawianiem błędów i implementacją nowych pomysłów, ale jeśli czujesz, że projekt wypali, byłeś administratorem/moderatorem na innych serwerach, masz wiele pomyslów, które mogą urozmaicić rozgrywkę, czy będziesz w przyszłości potrafił prezentować serwer wśród graczy - napisz :).

Wszelkie zapytania proszę przesyłać na PW, gdzie prześlę adres serwera TS, na którym

odbędzie się rozmowa. Nie mogę określić tutaj min. wieku, wymagam jedynie "ogarnięcia" oraz doświadczenia.

Dodam na sam koniec, że mamy wykupioną maszynę do sierpnia (mam zamiar o wiele wcześniej wystartować i zdobyć fundusze na przedłużenie dzierżawy).

Pisz śmiało, potrzebujemy dużej ilości ludzi :) (możliwe będzie także w niedługim czasie przetestowanie trybu Positron).

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...