Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się wyłącza (laptop)

volilov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem gdyż, jak gram w CS-a GO, to po pewnym czasie, dość regularnie
i nie grając długo laptop mi się wyłącza (nie resetuje).

Laptop jest świeżo po formacie, istotne jest to, że podczas grania laptop dość mocno mi się grzeje....(nwm czy moze to byc przyczyną)

Laptop nie jest jakiś supernowy, ale jakiś bardzo stary też nie 

Parametry mojego laptopa : 

http://www.x-kom.pl/p/105265-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i5-3210m-8gb-750-dvd-rw-gt640m.html

Chciałbym wiedzieć co może być przyczyną wyłączającego się komputera oraz jak mogę wspomóc chłodzenie czy coś w tym stylu...

I proszę o nowatorskie określenia bo jestem nieobeznany

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

Te 2 rdzeniowe i5 to straszne grzałki, u mnie dochodzi do 100 stopni przy metinie. Spróbuj w BIOS pogrzebać, tam powinna być opcja automatycznego wyłączania się komputera i możesz wybrać przy jakiej temperaturze procka. 

Opublikowano

@ArcaniA2 

A jak to zrobić  ? : (

Pokaż temperatury z programu HWmonitor podczas grania i spoczynku, w zmiany auto-off'a się nie baw... możesz sobie spalić procek nadmierną temperaturą.. 

Opublikowano

Zmień pastę termoprzewodzącą i termopady... jeżeli to nie pomoże to nie mam pomysłu jedynym wyjściem będzie zmiana max temp... 

Opublikowano

Tak jak pisali koledzy powyżej.

Zmień pastę termoprzewodzącą oraz wyczyść dobrze wiatraczek.

Moja nVidia Quadro (512MB) w lapku podczas grania osiąga nawet 102-105 stopni. 

Polecam także zakup podkładki chłodzącej... tylko nie pierwszy lepszy szmelc a coś z lepszej półki, coś co nie zepsuje Ci się po 2 tygodniach, nie zwolni obrotów wiatraka (wiatraków) itp.

Po zastosowaniu takiej podkładki zauważyłem spadek temp. nawet o 15-20 stopni przy maxymalnym wykorzystaniu lapka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...