Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupić i mainować ?

kurfa97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wieczór polsko kogo kupić i mainować 2 postacie + jakiego suppa polecacie od siebie 
Vayne , kalista , gnar lubie topa i bota tak samo :)

Opublikowano

Lubisz bota to pomyślmy Hmm... Adc jakie ja bym ci polecał to tak Kalista Draven i Lucian. Każda z tych postaci posiada mechanizm ucieczki i dobry pouk jak i dmg końcowy. Supporty Morgana i Leona (ja osobiście lubie grać Teemo na supporcie ale to mniejsza z tym). Morgana jak każdy dobrze wie ma swoją super klatke i plame ktore rabią straszny dmg, natomiast swojego adc może łatwo chronić swoją osłoną. A Leona no sama jej ilość stunów jest wielkim plusem dobra wytrzymałość i przeżywalnoś to też duży plus. Natomiast mój ulubiony Teemo dobry pouk przeciwników idealne Q do używania na enemy adc plus jeszcze jego wardy na ulti support doskonały. Mówiłeś jeszcze o topie to tam polecał bym przytoczoną przez ciebie Vayne, Vladimira, Teemo no i Fiore. To tak na temat Vayne za bardzo sie nie wypowiem bo osobiście nią nie gram natomiast Vladimir dobry pouk z Q prawie co chwile się leczysz ja nie na przeciwniku to na jego minionach. Plama idealna kontra na większość stunów i umiejętności przeciwników. Jedynym jej minusem jest długi CD. No i ulti vladimira w grdze 1vs1 czy nawet przy gankach idealny sposób na zabicie przeciwników lub nawet wystraszenie ich tak samo jak zaczynają sie team fighty dobrze żucone ulti może działać cuda dodatkowo plama pod przeciwników on tracą ty sie leczysz dodatkowo ciągłe okładanie ich z innych umiejętności i taki Vladimir jest nie do powstrzymania. Teraz Teemo on natomiast dzięki swojej trucie dobrze obija i wnerwia większość toperów przez co ich też kontruje. Podczas wymiany 1vs1 dobrze żucone Q na przeciwnika daje ci dobrą przewage umiejętne ustawianie grzybów i ani cie nie zgankują ani cie nie dogonia i zabija. No i ostatnia postać czyli Fiora jak na zabujce przystało nafeedowana Fiora jest nie powstrzymana może dostała akiś czas troche nerfów no ale dalej jest nie do zabicia po dobrym feedzie.

Opublikowano

Polecam ci Jinx:

-dmg

-zasięg

-global ulti

-łatwa farma

Co do supporta to mogę polecić ci Leone:

-CC

-stun

-mały cooldown na ulti

-przydatna w tf

-pasywa która zwiększa obrażenia sojusznikom

759081466790725720585.png

Opublikowano

Na ADC do mainowania to zdecydowanie Kalista. Jeżeli ogarniesz pasywkę to nigdy cię nie dogonią/nigdy przed tobą nie uciekną. Twój E po kilku AA jest jak Smite. Darmowe
"wardy" (które niestety dają 5 lub 10 golda przeciwnikowi). Q w early ma całkiem duże dmg, tylko trochę ciężko na początku się nią farmi. Ult który świetnie nadaje się w team fightach, do zabicia przeciwnika, czy do uratowania twojego supporta. Ogarnięta Kalista to najbardziej irytujący champion w grze.

Opublikowano

ADC:

-Vayne:

• Ciekawa mechanika,
  • dobra wymiana z Q na linii + mały cd,
  • stun/odrzut z E,
  • mobilność ze względu na Q,
  • dash,
  • dmg % z W,
  • jeden z najsilniejszych adc w mid/late game,
  • świetny ult, który daje Ci dmg oraz niewidzialność na krótki czas.

SUPPORT:

-Leona:

• tankowata,
  • dobry burst,
  • cc,
  • doskok,
  • pasywka nakładająca dodatkowy dmg,
  • dobra do teamfightów.

Opublikowano

adc -> jinx

supp-> janna/leona/morgana

jinx-> mobilna/ult globalny/duże dmg

janna -> z nią będziesz mieć bezpieczną linie,ochronka jej dużo daje,dobra kontra na leona/tresha jak wbija tresh/leona w adc z Q rzucasz swoje Q(tornado) i nic nie mogą zrobić,Dobry ult leczy swoich sojuszników i odpycha wrogów pomocne w TF .

Leona-> stuny stuny stuny,CC , ult daleko zasięgowy , umiejętności do inicjiowania pojedynku, minus taki że mas wiele kontr (janna/morgana/lulu etcprawie  wszystkie magiczne postacie na suppa.)

Morgana-> klatka,plama = duży DMG,łatwy kill ,ochronka która może osłonic przed grabem trresha czy leony w dobrym rzuconym czasie na adc , ult  stun , postać same + :)

wilowo.jpg

Opublikowano

ADC:

- Vayne:

• mobilna,
  • dash,
  • duży dmg,
  • odrzut/stun z E

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURE! WIĘCEJ INFO PW =0

Opublikowano

Dwie postacie? No więc tak na topa mida i jungle polecam Le sina - mobliność jakich mało oraz z*******y dmg w Early game - Druga postacią będzie LeBlance która posada największy burust w grze , oraz wedlug mnie najelpszy mechanizm ucieczki

Opublikowano

kup sobie po 2 postacie na linnie atakujące z dystansem i te wręcz, i graj nimi nawet jeśli przeciwnik cię contruje w ten sposób nauczysz się grać, 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...