Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka w stylu "Elementarz Hakera"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Ostatnio od kumpla pożyczyłem taką śmieszną książkę jak "elementarz hakera" Michael Flenov. 

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się po niej wiele, ale okazało się że serio fajnie mi się to czyta.(spodobał mi się szczególnie 1 dział: programy-żarty.. nawet nie wiecie jak był ubaw jak gość od infy krzątał się zmieniając kable od monitora  :D

Do rzeczy - czy znacie jakąś książkę gdzie byłyby opisane jak robić boty,programy-żarty itp. ( dodam że nie chodzi mi o pisanie trainerów a raczej działanie na przeglądarce.) 

Wiem że w sieci jest zapewne masa poradników na ten temat ale jakoś lepiej mi się czyta książkę i też w pewny stopniu mnie ciekawi czy taka lektura wgl istnieje(w sesinie na ten tema) 

Dodam że celowałbym w C# bo bardzo przyjemnie mi się w nim pisze, ale mogą być dowolne języki  :)

Opublikowano

Książki o "programach-żartach"? Uhh, powiem Ci szczerze, że będzie cholernie ciężko to znaleźć.

Najlepszą metodą jest własna inwencja i wyobraźnia. Niestety, ale żeby jej użyć, musisz opanować podstawy programowania. Masz rację, że C# jest łatwy i przyjemny, jednak podstawy musisz jakieś mieć byś wiedział co piszesz. Jeżeli je poznasz, to będziesz pisał według siebie, a nie poradnika z książki. Jest wiele poradników na internecie dot. programowania. Osobiście polecam http://si-szarp.pl/.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Naucz się łączenia programowania z obsługą sprzętu, windowsa lub obsługi pamięci komputera. Zrobisz kilka programów, które np. odłączają klawiature, myszkę itp., itd. Musisz sam pomyśleć.

Opublikowano

Takie rzeczy to się chyba w Bash'u piszę, więc polecam sprawdzić. A co masz na myśli pisząć "programy-żarty"?

A jak chcesz boty pisać to imo najlepiej C++.

Opublikowano

To może tak: Umiem programować już w C# (parę programów na użytek własny) i szukam (może nie tyle co szukam, ale mnie ciekawi czy wgl taka istnieje) książki która będzie traktowała o pisaniu Botów. Nie koniecznie chodzi mi tu o te programy żarty ale jak by ktoś znał taką książkę może się podzielić :)

Aha dodam jeszcze raz: chodzi mi tu o boty,hmm, bardziej do przeglądarki

Opublikowano

Nie będzie wielu takich książek. Temat pisania botów nie jest, że tak powiem, zyskowny. Więcej znajdziesz na internecie, gdyż wiele ludzi robi boty dla siebie, a nie w pracy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...