Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje czegos nowego (RPG :D)

djdawid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim 

Jestem fanem wielkiej rozróby, akcji, oczopląsu na ekranie, dużego DMG z broni oraz dużej ilości świecidełek na ekranie. Uwielbiam rozwałkę, jak i powolne skradanie się do ofiary. Mówiąc wprost, to szukam gry, która wciągnęła by mnie swoją fabuła, przyciągnęła uwagę na różnorodność skilli. Chodzi mi tutaj o gry RPG, bo jak znam życie, to zaraz napiszecie, że zagraj w Gothica itp. więc mówię od razu, grałem w gry które przeszedłem : Gothic 1,2 + Noc Kruka, Wiedźmin 1, Kingdoms of Amalur: Reconning (cudna gra). Fable 1,3, Torchlight 1,2, w Skyrima grałem kilka h, Dark Souls 2 nie przypadł mi do gustu i jakoś więcej nie mogę sobie przypomnnieć.

jeśli ktoś byłby łaskawy podpowiedzieć coś, dodać swoje tytuły, które wciągną mnie na dłużej, bo szczególnie chodzi mi o single playera, ale może być tez i online.

Co do online to gram sobie w Neverwinter, grałem trochę w Dekarona na prywatnym serwie - mówię tutaj o tych, które nie były od razu odinstalowywane z kompa po instalacji :D 

dzięki za uwagę, pozdrawiam!

Opublikowano

Risen to świetna seria. Oprócz tego polecam Far Cry 3 i 4. To głównie FPS, ale z wieloma rozwiązaniami znanymi z gier RPG. Masz tam również skradanie oraz dużo rozrób. A to wszystko polane świetną fabułą.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Co do online spróbuj zagrać w Tera online, nie każdemu może się spodobać ale jak dla mnie to jedna z najlepszych dramowych mmorpg zaraz przy Neverwinterze. Jedyny minus to waga tej gry (około 50gb) ale jak masz dużo miejsca na dysku i dobry internet to nie problem. Dodatkowo polecam spróbować zagrać w Risena 1 i 3 (jeśli podobał ci się gothic to i risen ci sie spodoba).

Opublikowano

Kurcze co do Risen to spróbowałem sił w 3, ale po pograniu dosłownie chwili odrzuciłem ta grę - mimo, że to podobna do Gothica gra, to jednak Gothic ma tan swój unikatowy klimat, do którego chętnie wracałem, a Risen okazał się dla mnei zbyt drętwy. Co do Tery to też grałem, wbiłem nawet kilka poziomów, ale ze względu na moje powolne łącze internetowe jakso zrezygnowałem, podobało mi się w niej styl walki taki jak w Neverwinterze, ale coś było nie tak i odinstalowałem. Może spróbuję tego Far Cry, chociąz zawsze byłem przekonany, że to nie gra dla mnie, ale skoro dużo osób w nia gra, to czemu by nie spróbować.

jakieś inne propozycje jeszcze?

Opublikowano

jezeli chodzi o M&b to gralem oczywiście w obie części, bardzo długo, lecz nie przeszedłem nigdy do końca, rzeczywiście trafiła we mnie, ale jak na razie szukam czegoś nowszego ;) 

inne propozycje oprócz tych powiedzianych? :D

Opublikowano

Jeżeli lubisz dużą ilość świecidełek na ekranie to polecam gorąco Diablo III wraz z dodatkiem. :)

Lenovo Y50-70

CPU: Intel® Core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz

GPU: GeForce GTX 960M 4GB

RAM: 16GB

Opublikowano

GHOTIC 3 :! .

A tak na serio to Dyinght light. Wciągająca fabuła różnorodnośc skilli. Wesołe rozgramianie czaszek zombie :) . Jeśli oczywiście lubisz gry APokalipsa zombie :) .

Seria Assassin's Creed. od 1 po Rogue.

I FarCry'e 3-4

Opublikowano

Rozwałka kojarzy mi się głównie z Prototype :P Trochę tam jest rpg, ale to taka teraźniejszosć/niedaleka przyszłość więć nwm czy ci się spodoba. Wciągającą i czasem zabawną fabułę do kontrastu z mrocznym klimatem miał Two Worlds II (fantasy rpg, bohater, który z czasem staje się OP ), choć po wykonaniu wszystkich side questów i tak gra wydaje się dość krótka. W każdym razie polecam te dwa tytuły.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Risen 3 rozkręca się dopiero po wybraniu frakcji bo na początku wydaje się faktycznie drętwe :D

Polecam również przystąpienie do Łowców Demonów bo gra nie jest taka nudna ;) Szybka nawalanka mieczem , krótkie TP zamiast uniku (skoku takiego) i skille ;d

Do tego polecam Wiedźmina 2 , gra naprawdę fajna i fabuła kozak ;D W 1 nie grałem ale mam zamiar a 3 już mi nie pójdzie xD

Ale wątpię że znajdziesz coś co wciągnie cię tak jak Gothic 1-2 + NK , bo to gra jedyna w swoim rodzaju ;d A fabuły nie przebije nic innego ;d

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Risen pierwsza część była podobna do Gothica najbardziej z tego co pamiętam, Polecam Crysisa, Seria Assasin's creed, Sacred 1 i 2 (3 czesc to gowno), Diablo, Dungeon Siege 2, Frater oraz Dishonored.

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...